Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.
Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.
Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.
Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!