loader image

Λαδένια Κιμώλου

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Λαδένια Κιμώλου

Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 γρ (περίπου) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

3

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.

6

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

7

Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!

Ingredients

Υλικά:
 500 γρ (περίπου) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

3

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.

6

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

7

Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!

Λαδένια Κιμώλου

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!