loader image

Λαδένια Κιμώλου

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Λαδένια Κιμώλου

Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 γρ (περίπου) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

3

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.

6

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

7

Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!

Ingredients

Υλικά:
 500 γρ (περίπου) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

3

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.

6

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

7

Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!

Λαδένια Κιμώλου

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤