Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα
Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!
Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά
Ingredients
Directions
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα
Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!
Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά