loader image

Πάστα Φλώρα

Αρχική   /    Recipes   /    Πάστα Φλώρα

Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.

Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g βούτυρο κρύο
 100 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό μεσαίο
 1 κ.γ. baking powder
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 βανίλια
 200 g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
 1 κρόκο για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα

3

Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει

4

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

5

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!

6

Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g βούτυρο κρύο
 100 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό μεσαίο
 1 κ.γ. baking powder
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 βανίλια
 200 g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
 1 κρόκο για επάλειψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα

3

Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει

4

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

5

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!

6

Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά

Πάστα Φλώρα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!