loader image

Πάστα Φλώρα

Αρχική   /    Recipes   /    Πάστα Φλώρα

Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.

Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g βούτυρο κρύο
 100 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό μεσαίο
 1 κ.γ. baking powder
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 βανίλια
 200 g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
 1 κρόκο για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα

3

Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει

4

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

5

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!

6

Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g βούτυρο κρύο
 100 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό μεσαίο
 1 κ.γ. baking powder
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 βανίλια
 200 g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
 1 κρόκο για επάλειψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα

3

Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει

4

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

5

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!

6

Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά

Πάστα Φλώρα

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!