loader image

Πισία με τυρί

Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Πισία με τυρί

Μια ποντιακή λιχουδιά που δε γνωρίζουν πολλοί. Μοιάζει αρκετά με τα γνωστά τηγανόψωμα. Πρόκειται για πεντανόστιμα πιτάκια τα οποία μπορείς να συνοδέψεις με διάφορα γεμίσματα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Μια ποντιακή λιχουδιά που δε γνωρίζουν πολλοί. Μοιάζει αρκετά με τα γνωστά τηγανόψωμα. Πρόκειται για πεντανόστιμα πιτάκια τα οποία μπορείς να συνοδέψεις με διάφορα γεμίσματα!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 180 ml νερό χλιαρό
 4 g ξηρή μαγιά
 1 κ.γ. ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 20 ml ελαιόλαδο
 φέτα θρυμματισμένη (γύρω στα 200 g)
 2 κ.σ. κατίκι ή τυροσαλάτα
 λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε

2

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά
(ΕΞΥΠΝΟ ΤΙΡ: ανάψτε το φούρνο στους 50 βαθμούς και όταν ζεσταθεί, τον κλείνετε και βάζετε μέσα το μείγμα της μαγιάς)

3

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι)

4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά

5

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια ίσου μεγέθους

6

Αλευρώνουμε τον πάγκο και τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα πιτάκια

7

Γεμίζουμε τα πιτάκια με το μείγμα από φέτα και κατίκι (ή τυροσαλάτα) και κλείνουμε καλά σαν μικρά φραντζολάκια

8

Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν

9

Σε τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα πισία σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές

10

Τα στραγγίζουμε ελαφρά σε χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε

EXTRA TIP:
Μπορείτε αντί για τυρί να τα γεμίσετε και με βραστή πατάτα με άνηθο ή με λουκανικάκια

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 180 ml νερό χλιαρό
 4 g ξηρή μαγιά
 1 κ.γ. ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 20 ml ελαιόλαδο
 φέτα θρυμματισμένη (γύρω στα 200 g)
 2 κ.σ. κατίκι ή τυροσαλάτα
 λάδι για τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε

2

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 10 λεπτά
(ΕΞΥΠΝΟ ΤΙΡ: ανάψτε το φούρνο στους 50 βαθμούς και όταν ζεσταθεί, τον κλείνετε και βάζετε μέσα το μείγμα της μαγιάς)

3

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, προσθέστε λίγο αλεύρι)

4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά

5

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια ίσου μεγέθους

6

Αλευρώνουμε τον πάγκο και τα ανοίγουμε σε στρόγγυλα πιτάκια

7

Γεμίζουμε τα πιτάκια με το μείγμα από φέτα και κατίκι (ή τυροσαλάτα) και κλείνουμε καλά σαν μικρά φραντζολάκια

8

Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν

9

Σε τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα πισία σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές

10

Τα στραγγίζουμε ελαφρά σε χαρτί κουζίνας και τα απολαμβάνουμε

EXTRA TIP:
Μπορείτε αντί για τυρί να τα γεμίσετε και με βραστή πατάτα με άνηθο ή με λουκανικάκια

Πισία με τυρί

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!