Ένα όνομα τόσο γνωστό, κι όμως τόσο αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για γλυκό, ενώ άλλοι πως είναι ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό ή & κρύο.

Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας
Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε
Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν)
Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη
Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση
Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά
Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας
EXTRA TIP:
Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160o C για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180o C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.
Ingredients
Directions
Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας
Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε
Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν)
Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη
Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση
Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα
Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά
Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας
EXTRA TIP:
Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160o C για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180o C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.