loader image

Quiche Lauren

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Quiche Lauren

Ένα όνομα τόσο γνωστό, κι όμως τόσο αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για γλυκό, ενώ άλλοι πως είναι ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό ή & κρύο.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ένα όνομα τόσο γνωστό, κι όμως τόσο αμφιλεγόμενο. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για γλυκό, ενώ άλλοι πως είναι ένα φαγητό που τρώγεται ζεστό ή & κρύο.

Yields1 Serving
Υλικά:
 3 κούπες του τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κούπα του τσαγιού σπορέλαιο (120 ml)
 ½ 2 κούπα του τσαγιού γάλα (120 ml)
 ½ κούπα του τσαγιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (110 g)
 αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
 1 φακελάκι με μείγμα τριών τυριών
 1 φακελάκι τριμμένο Ρεγκάτο
 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
 μπέικον ή προσούτο σε λωρίδες
 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες (προαιρετικά)
 3 αυγά
 1 εβαπορέ γάλα αδιάλυτο
Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας

2

Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε

3

Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν)

4

Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη

5

Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση

6

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα

7

Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά

8

Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας

EXTRA TIP:
Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160o C για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180o C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.

Ingredients

Υλικά:
 3 κούπες του τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κούπα του τσαγιού σπορέλαιο (120 ml)
 ½ 2 κούπα του τσαγιού γάλα (120 ml)
 ½ κούπα του τσαγιού βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (110 g)
 αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη γέμιση:
 1 φακελάκι με μείγμα τριών τυριών
 1 φακελάκι τριμμένο Ρεγκάτο
 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομματάκια
 μπέικον ή προσούτο σε λωρίδες
 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες (προαιρετικά)
 3 αυγά
 1 εβαπορέ γάλα αδιάλυτο

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη γαβάθα ρίχνουμε τα έλαια, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δε θα κολλάει στα δάχτυλά μας

2

Παίρνουμε μια ταρτιέρα ή ένα τσέρκι και το βουτυρώνουμε

3

Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη και την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα ( αν δε σας βολεύει έτσι μπορείτε να απλώσετε το ζυμάρι μέσα στην ταρτιέρα με πολλή προσοχή αφαιρώντας τα κομμάτια που προεξέχουν)

4

Την απλώνουμε πολύ καλά στα τοιχώματα και φροντίζουμε να είναι παντού ομοιόμορφα κατανεμημένη

5

Την τρυπάμε με ένα πιρουνάκι σε όλη τη βάση

6

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον και την πιπεριά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα

7

Απλώνουμε στην βάση της τάρτας τα τυριά ,το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά

8

Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε την τάρτα μας

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα η επιφάνεια της τάρτας

EXTRA TIP:
Για πιο τραγανή βάση ψήνουμε στους 160o C για 15 λεπτά χωρίς τη γέμιση και μετά βάζουμε τη γέμιση, αυξάνουμε στους 180o C και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιάσει χρυσαφένια κρούστα.

Quiche Lauren

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!