Ο πιο σοκολατένιος και αφράτο πειρασμός! Κέικ με μπανάνα, καοτόνικ και γλάσο σοκολάτας, από την Χριστίνα Τσετινέ.

Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν
Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το καοτόνικ
Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά
Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα
Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη
Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για περίπου μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο, αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.)
Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 g κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο)
Ingredients
Directions
Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν
Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το καοτόνικ
Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά
Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα
Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη
Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες)
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για περίπου μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο, αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.)
Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 g κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο)