loader image

Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

Ο πιο σοκολατένιος και αφράτο πειρασμός! Κέικ με μπανάνα, καοτόνικ και γλάσο σοκολάτας, από την Χριστίνα Τσετινέ.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ο πιο σοκολατένιος και αφράτο πειρασμός! Κέικ με μπανάνα, καοτόνικ και γλάσο σοκολάτας, από την Χριστίνα Τσετινέ.

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακή)
 1 φακελάκι baking powder
 400 g ζάχαρη
 240 ml γάλα
 2 μπανάνες ώριμες
 2 βανίλιες
 4 αυγά
 2 κ.σ. σκόνη καοτόνικ
Υλικά για το γλάσο:
 200 g κουβερτούρα πραλίνα (έχει γνωστή εταιρεία, αν δε βρείτε πάρτε γάλακτος)
 1 γεμάτη κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες

4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το καοτόνικ

5

Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά

6

Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα

7

Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη

8

Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες)

9

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για περίπου μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο, αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.)

Γλάσο πραλίνας:
10

Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 g κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού

11

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του

12

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο)

Ingredients

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακή)
 1 φακελάκι baking powder
 400 g ζάχαρη
 240 ml γάλα
 2 μπανάνες ώριμες
 2 βανίλιες
 4 αυγά
 2 κ.σ. σκόνη καοτόνικ
Υλικά για το γλάσο:
 200 g κουβερτούρα πραλίνα (έχει γνωστή εταιρεία, αν δε βρείτε πάρτε γάλακτος)
 1 γεμάτη κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες

4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το καοτόνικ

5

Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά

6

Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα

7

Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη

8

Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες)

9

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για περίπου μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο, αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.)

Γλάσο πραλίνας:
10

Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 g κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού

11

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του

12

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο)

Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!