loader image

Θρακιώτικα Λαζαράκια

Κατηγορία: Εορταστικά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Θρακιώτικα Λαζαράκια

Θρακιώτικα Λαζαράκια, φυσικά, από την Χριστίνα Τσετινέ! Μια εύκολη συνταγή, γεμάτη παράδοση!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, DifficultyIntermediate

Θρακιώτικα Λαζαράκια, φυσικά, από την Χριστίνα Τσετινέ! Μια εύκολη συνταγή, γεμάτη παράδοση!

Yields19 Servings
Prep Time40 minsCook Time25 minsTotal Time1 hr 5 mins
Υλικά:
 440 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι ξερή μαγιά
 225 g ζάχαρη
 110 g ελαιόλαδο
 120 g χλιαρό νερό
 2 κ.σ κανέλα
 ½ σφηνάκι κονιάκ
 ½ κ.γ αλάτι
 Καρφάκια γαρύφαλλου
Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά σε 120 ml χλιαρού νερού μαζί με 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 10 -15 λεπτά.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα και κάνουμε μια λακουβίτσα.

3

Ρίχνουμε εκεί το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας(γίνεται πολύ γρήγορα γιατί βοηθά το ελαιόλαδο).

4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (θα χρειαστεί σίγουρα 2ωρο).

5

Ετοιμάζουμε τα «Λαζαράκια» μας.

6

Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη μας και προσπαθούμε να του δώσουμε μακρόστενο, οβάλ σχήμα.

7

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα κάνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στο σώμα σαν χέρια.

8

Μπήγουμε γαρυφαλλάκια στα μάτια, στο στόμα και εκεί που καταλήγουν τα χέρια.

9

Βάζουμε τα ανθρωπάκια μας σε απόσταση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα.

Ingredients

Υλικά:
 440 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι ξερή μαγιά
 225 g ζάχαρη
 110 g ελαιόλαδο
 120 g χλιαρό νερό
 2 κ.σ κανέλα
 ½ σφηνάκι κονιάκ
 ½ κ.γ αλάτι
 Καρφάκια γαρύφαλλου

Directions

Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά σε 120 ml χλιαρού νερού μαζί με 1 κουταλάκι από τη ζάχαρη και την αφήνουμε για 10 -15 λεπτά.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι κοσκινισμένα και κάνουμε μια λακουβίτσα.

3

Ρίχνουμε εκεί το μείγμα της μαγιάς και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια μας(γίνεται πολύ γρήγορα γιατί βοηθά το ελαιόλαδο).

4

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη (θα χρειαστεί σίγουρα 2ωρο).

5

Ετοιμάζουμε τα «Λαζαράκια» μας.

6

Παίρνουμε κομμάτι από τη ζύμη μας και προσπαθούμε να του δώσουμε μακρόστενο, οβάλ σχήμα.

7

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα κάνουμε κορδονάκια και τα βάζουμε χιαστί πάνω στο σώμα σαν χέρια.

8

Μπήγουμε γαρυφαλλάκια στα μάτια, στο στόμα και εκεί που καταλήγουν τα χέρια.

9

Βάζουμε τα ανθρωπάκια μας σε απόσταση πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου και τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα.

Θρακιώτικα Λαζαράκια

Σχετικές Συνταγές:

Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!