Τα πατατοπιτάκια δε μπορούν να λείπουν από τις συνταγές της Σαρακοστής, αλλά και του υπόλοιπου χρόνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη ,το αλάτι, λίγο αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη
Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κύκλο και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα ,όπως τις πίτσες
Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ
Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση
Ενώνουμε πάνω από τη γέμιση τις δύο άκρες από τη βάση του τριγώνου και το κλείνουμε φέρνοντας από πάνω τους την κορυφή του τριγώνου
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μείγμα από σπορέλαιο και νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C
Σε 20 λεπτά περίπου ή μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο
Τips:
Το σχήμα αρχικά μπορεί να σας δυσκολέψει γι αυτό κάντε εξάσκηση με ένα τρίγωνο από χαρτί.
Επειδή έχουν διογκωτική ύλη μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα σας φουσκώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη ,το αλάτι, λίγο αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη
Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κύκλο και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα ,όπως τις πίτσες
Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ
Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση
Ενώνουμε πάνω από τη γέμιση τις δύο άκρες από τη βάση του τριγώνου και το κλείνουμε φέρνοντας από πάνω τους την κορυφή του τριγώνου
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μείγμα από σπορέλαιο και νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C
Σε 20 λεπτά περίπου ή μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο
Τips:
Το σχήμα αρχικά μπορεί να σας δυσκολέψει γι αυτό κάντε εξάσκηση με ένα τρίγωνο από χαρτί.
Επειδή έχουν διογκωτική ύλη μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα σας φουσκώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!