loader image

Πατατοπιτάκια

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Πατατοπιτάκια

Τα πατατοπιτάκια δε μπορούν να λείπουν από τις συνταγές της Σαρακοστής, αλλά και του υπόλοιπου χρόνου.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Τα πατατοπιτάκια δε μπορούν να λείπουν από τις συνταγές της Σαρακοστής, αλλά και του υπόλοιπου χρόνου.

Yields1 Serving
Υλικά:
 10001200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking powder
 1 ξερή μαγιά (7g)
 400 ml χλιαρό νερό (4 φλυτζανάκια του καφέ)
 400 ml σπορέλαιο (4 φλυτζανάκια του καφέ)
 1 κ.γ κοφτό ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
Υλικά για γέμιση:
 5 πατάτες βρασμένες
 2 κ.σ βιτάμ
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι
 άνηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη ,το αλάτι, λίγο αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη

3

Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια

4

Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κύκλο και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα ,όπως τις πίτσες

5

Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ

6

Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση

7

Ενώνουμε πάνω από τη γέμιση τις δύο άκρες από τη βάση του τριγώνου και το κλείνουμε φέρνοντας από πάνω τους την κορυφή του τριγώνου

8

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μείγμα από σπορέλαιο και νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C

9

Σε 20 λεπτά περίπου ή μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο

Τips:
Το σχήμα αρχικά μπορεί να σας δυσκολέψει γι αυτό κάντε εξάσκηση με ένα τρίγωνο από χαρτί.
Επειδή έχουν διογκωτική ύλη μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα σας φουσκώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!

Ingredients

Υλικά:
 10001200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking powder
 1 ξερή μαγιά (7g)
 400 ml χλιαρό νερό (4 φλυτζανάκια του καφέ)
 400 ml σπορέλαιο (4 φλυτζανάκια του καφέ)
 1 κ.γ κοφτό ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
Υλικά για γέμιση:
 5 πατάτες βρασμένες
 2 κ.σ βιτάμ
 λίγο ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι
 άνηθος ψιλοκομμένος

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη ,το αλάτι, λίγο αλεύρι, το baking και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη

3

Τη χωρίζουμε σε μπαλάκια

4

Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε κύκλο και το χωρίζουμε σε 8 τρίγωνα ,όπως τις πίτσες

5

Σε ένα μπολ βάζουμε τις βραστές πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα πολτοποιούμε με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ

6

Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση

7

Ενώνουμε πάνω από τη γέμιση τις δύο άκρες από τη βάση του τριγώνου και το κλείνουμε φέρνοντας από πάνω τους την κορυφή του τριγώνου

8

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με μείγμα από σπορέλαιο και νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C

9

Σε 20 λεπτά περίπου ή μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο

Τips:
Το σχήμα αρχικά μπορεί να σας δυσκολέψει γι αυτό κάντε εξάσκηση με ένα τρίγωνο από χαρτί.
Επειδή έχουν διογκωτική ύλη μην τα κάνετε πολύ μεγάλα γιατί θα σας φουσκώσουν.
Καλή σας επιτυχία!!!

Πατατοπιτάκια

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!