loader image

Χαλβάς με αλεύρι

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Χαλβάς με αλεύρι

Έχετε δοκιμάσει ξανά χαλβά με αλεύρι; Εάν η απάντηση είναι όχι, μην περιμένετε! Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ για υπέροχο χαλβά με αλεύρι!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Έχετε δοκιμάσει ξανά χαλβά με αλεύρι; Εάν η απάντηση είναι όχι, μην περιμένετε! Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ για υπέροχο χαλβά με αλεύρι!

Yields1 Serving
Υλικά:
 310 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 450 g ζάχαρη (2 φλιτζάνες του τσαγιού)
 220 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο (1 φλιτζάνι του τσαγιού )
 960 ml νερό (4 φλιτζάνες του τσαγιού)
 Φλούδα ενός πορτοκαλιού ακέρωτου
 1 στικ κανέλας
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το σιρόπι

2

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα

3

Με το που ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

4

Βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη

5

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα (και σε πλάτος και σε βάθος ) και ρίχνουμε το λάδι περιμένοντας να κάψει

6

Ρίχνουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μη σβολιάσει ή να μην καεί το αλεύρι)

7

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα και χρειάζεται υπομονή

8

Όταν δούμε ότι το μείγμα μας (που μοιάζει με χυλό) πάρει το επιθυμητό για εμάς χρώμα ρίχνουμε με πολλή προσοχή (γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε) το σιρόπι

9

Ανακατεύουμε και σε πολύ λίγο ο χαλβάς έχει πήξει

10

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν γίνει λίγο χλιαρός είτε βάζουμε σε ατομικά φορμάκια είτε παίρνουμε δύο κουτάλια και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα φύλλου

11

Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε

Ingredients

Υλικά:
 310 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 450 g ζάχαρη (2 φλιτζάνες του τσαγιού)
 220 ml σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο (1 φλιτζάνι του τσαγιού )
 960 ml νερό (4 φλιτζάνες του τσαγιού)
 Φλούδα ενός πορτοκαλιού ακέρωτου
 1 στικ κανέλας

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το σιρόπι

2

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό , τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα

3

Με το που ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά

4

Βγάζουμε την κανέλα και τις φλούδες και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη

5

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα (και σε πλάτος και σε βάθος ) και ρίχνουμε το λάδι περιμένοντας να κάψει

6

Ρίχνουμε το αλεύρι, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και με ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε συνέχεια (προσέχουμε να μη σβολιάσει ή να μην καεί το αλεύρι)

7

Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγη ώρα και χρειάζεται υπομονή

8

Όταν δούμε ότι το μείγμα μας (που μοιάζει με χυλό) πάρει το επιθυμητό για εμάς χρώμα ρίχνουμε με πολλή προσοχή (γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καούμε) το σιρόπι

9

Ανακατεύουμε και σε πολύ λίγο ο χαλβάς έχει πήξει

10

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν γίνει λίγο χλιαρός είτε βάζουμε σε ατομικά φορμάκια είτε παίρνουμε δύο κουτάλια και προσπαθούμε να δώσουμε σχήμα φύλλου

11

Πασπαλίζουμε με κανέλα και απολαμβάνουμε

Χαλβάς με αλεύρι

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤