Τελικά, η "αυθεντική' #κρέπα είναι γλυκιά ή αλμυρή; Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι απολαυστική σε κάθε μορφή!💙
Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ,αφού ενσωματωθούν , τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφού διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι προσέχοντας να μην γίνουν σβόλοι.
Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ,ανακατεύουμε και αφήνουμε 15’ λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κρεπιέρα βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ,αφού λιώσει, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη μας.
Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί παντού η ζύμη (αν έχουμε τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις κρέπες θα γίνει ακόμη πιο εύκολα η δουλειά μας!).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ,γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά.
Γεμίζουμε με πραλίνα, μέλι, μαρμελάδα ή μπορούμε να τις απολαύσουμε και σκέτες γιατί είναι πεντανόστιμες!
Προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σε μεσαία κλίμακα και όχι δυνατή.
Βγάζει περίπου 20 -25 κρέπες.
Ingredients
Directions
Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ,αφού ενσωματωθούν , τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφού διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι προσέχοντας να μην γίνουν σβόλοι.
Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ,ανακατεύουμε και αφήνουμε 15’ λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε μεγάλο τηγάνι ή κρεπιέρα βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ,αφού λιώσει, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη μας.
Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί παντού η ζύμη (αν έχουμε τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις κρέπες θα γίνει ακόμη πιο εύκολα η δουλειά μας!).
Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ,γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά.
Γεμίζουμε με πραλίνα, μέλι, μαρμελάδα ή μπορούμε να τις απολαύσουμε και σκέτες γιατί είναι πεντανόστιμες!
Προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σε μεσαία κλίμακα και όχι δυνατή.
Βγάζει περίπου 20 -25 κρέπες.