loader image

Κουλουράκια με σουσάμι

Αρχική   /    Recipes   /    Κουλουράκια με σουσάμι

Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!

Yields1 Serving
Υλικά:
 300350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 ml σπορέλαιο
 90 ml χυμό πορτοκαλιού
 100 g ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.

3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4

Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.

5

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.

TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Ingredients

Υλικά:
 300350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 ml σπορέλαιο
 90 ml χυμό πορτοκαλιού
 100 g ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 σουσάμι για επικάλυψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.

3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4

Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.

5

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.

TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Κουλουράκια με σουσάμι

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤