Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!
Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.
TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!
Ingredients
Directions
Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.
TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!