loader image

Κουλουράκια με σουσάμι

Αρχική   /    Recipes   /    Κουλουράκια με σουσάμι

Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!

Yields1 Serving
Υλικά:
 300350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 ml σπορέλαιο
 90 ml χυμό πορτοκαλιού
 100 g ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.

3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4

Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.

5

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.

TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Ingredients

Υλικά:
 300350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 ml σπορέλαιο
 90 ml χυμό πορτοκαλιού
 100 g ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 σουσάμι για επικάλυψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.

3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4

Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.

5

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.

TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Κουλουράκια με σουσάμι

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!