loader image

Ρολά κανέλας

Αρχική   /    Recipes   /    Ρολά κανέλας

Μπορεί στο σχήμα του να πειραματιζόμαστε με πολλές παραλλαγές, η γεύση όμως, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Μπορεί στο σχήμα του να πειραματιζόμαστε με πολλές παραλλαγές, η γεύση όμως, παραμένει το ίδιο εντυπωσιακή!

Yields1 Serving
Υλικά:
 600 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 230 ml γάλα (1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα)
 80 g ζάχαρη (1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη)
 50 g φρέσκια μαγιά
 150 g μαργαρίνη
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό
Υλικά για το frosting:
 55 g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
 2 κ.σ γάλα
 1 βανιλίνη
 120 g ζάχαρη άχνη
Υλικά για τη Γέμιση:
 170 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 165 g καστανή ζάχαρη
 2 κ.σ κανέλα
 εναλλακτικά, πραλίνα φουντουκιού και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
1

Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος

3

Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

4

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο

5

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει

6

6Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για μία ώρα

7

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε

8

Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια

9

Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο

10

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ,την καστανή ζάχαρη και την κανέλα για 1-2 λεπτά και απλώνουμε το μείγμα μας στη ζύμη( μπορούμε στο ένα κομμάτι ζύμης να βάλουμε το μείγμα κανέλας και στο άλλο την πραλίνα).

11

Φτιάχνουμε ρολό ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα και κόβουμε σε ροδέλες

12

Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί ,που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους (εγώ χρησιμοποιώ 2 πυρίμαχα ταψάκια μικρά γιατί κάνω διαφορετικές γεύσεις).

13

Τα καλύπτουμε με πετσέτα για 20 λεπτά

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 -25 λεπτά

15

Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το frosting

16

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το λιωμένο βούτυρο(να έχει πέσει η θερμοκρασία του).

17

Αφού ομοιογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αποτέλεσμα

18

Με το που βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα περιχύνουμε με το frosting

Για τα ρολάκια με πραλίνα μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα(100 γρ.) μαζί με λίγη πραλίνα(1 γεμάτη κουταλιά της σούπας) και να τα επικαλύψετε.

Αν τα κάνετε δε θα θέλετε να φάτε οτιδήποτε άλλο!!!

Ingredients

Υλικά:
 600 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 230 ml γάλα (1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα)
 80 g ζάχαρη (1/3 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη)
 50 g φρέσκια μαγιά
 150 g μαργαρίνη
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό
Υλικά για το frosting:
 55 g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κ.σ λιωμένο βούτυρο
 2 κ.σ γάλα
 1 βανιλίνη
 120 g ζάχαρη άχνη
Υλικά για τη Γέμιση:
 170 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 165 g καστανή ζάχαρη
 2 κ.σ κανέλα
 εναλλακτικά, πραλίνα φουντουκιού και καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα μεγάλο μπωλ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος

3

Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

4

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο

5

Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει

6

6Σκεπάζουμε με μεμβράνη και κουβέρτα για μία ώρα

7

Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε

8

Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια

9

Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο

10

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ,την καστανή ζάχαρη και την κανέλα για 1-2 λεπτά και απλώνουμε το μείγμα μας στη ζύμη( μπορούμε στο ένα κομμάτι ζύμης να βάλουμε το μείγμα κανέλας και στο άλλο την πραλίνα).

11

Φτιάχνουμε ρολό ξεκινώντας από τη μεγάλη πλευρά και τυλίγοντας προς τα μέσα και κόβουμε σε ροδέλες

12

Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί ,που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, με κάποια απόσταση μεταξύ τους (εγώ χρησιμοποιώ 2 πυρίμαχα ταψάκια μικρά γιατί κάνω διαφορετικές γεύσεις).

13

Τα καλύπτουμε με πετσέτα για 20 λεπτά

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 -25 λεπτά

15

Όσο ψήνονται ετοιμάζουμε το frosting

16

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το τυρί κρέμα με το λιωμένο βούτυρο(να έχει πέσει η θερμοκρασία του).

17

Αφού ομοιογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ρευστό αποτέλεσμα

18

Με το που βγουν από τον φούρνο τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα περιχύνουμε με το frosting

Για τα ρολάκια με πραλίνα μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα(100 γρ.) μαζί με λίγη πραλίνα(1 γεμάτη κουταλιά της σούπας) και να τα επικαλύψετε.

Αν τα κάνετε δε θα θέλετε να φάτε οτιδήποτε άλλο!!!

Ρολά κανέλας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!