Σπανακόπιτα χωριάτικη!
Θα πλημμυρίσει όμορφες μυρωδιές όλη η κουζίνα!
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό βρύσης, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι!
Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την γέμιση!
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το σπανάκι (εκτός και αν είναι κατεψυγμένο)το προσθέτουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και το πράσο να μαραθούν!
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά τα τυριά και τον άνηθο!
Τώρα πλέον χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλα. Να είναι λεπτά τα φύλλα ώστε να εξέχουν από το ταψί.
Τέλος με ένα πινέλο βάζουμε λάδι στο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα με το υπόλοιπο φύλλο πού περισσεύει από το ταψί.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τέλος καλύπτουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας ομοιόμορφα περιμετρικά το ζυμάρι στο ταψί!
Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Ingredients
Directions
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό βρύσης, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι!
Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με την γέμιση!
Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε το σπανάκι (εκτός και αν είναι κατεψυγμένο)το προσθέτουμε σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά και το πράσο να μαραθούν!
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά τα τυριά και τον άνηθο!
Τώρα πλέον χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε φύλλα. Να είναι λεπτά τα φύλλα ώστε να εξέχουν από το ταψί.
Τέλος με ένα πινέλο βάζουμε λάδι στο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε την πίτα με το υπόλοιπο φύλλο πού περισσεύει από το ταψί.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τέλος καλύπτουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας ομοιόμορφα περιμετρικά το ζυμάρι στο ταψί!
Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.