loader image

Κασεροκούλουρα

Κατηγορία: Αρτοποιήματα
Κασεροκούλουρα

Αρχική   /    Recipes   /    Κασεροκούλουρα

Κασεροκούλουρα με χρυσή κρούστα και λιωμένο κασέρι, η ιδανική επιλογή για σνακ.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Κασεροκούλουρα με χρυσή κρούστα και λιωμένο κασέρι, η ιδανική επιλογή για σνακ.

Κασεροκούλουρα
Yields1 Serving
Υλικά:
 400-450 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 250 ml ζεστό νερό (να μην καίει)
 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
 λίγο ελαιόλαδο
 gouda ή edam σε φέτες
 λίγο λιωμένο βούτυρο για το τελείωμα
Εκτέλεση:
1

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

2

Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

4

Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στον χυλό.

5

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα (αν δείτε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε λίγο αλεύρι παραπάνω).

6

Λαδώνουμε ελαφρά την μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

7

Την τοποθετούμε σε ζεστό χώρο για 1,5 ώρα (μπορείτε να έχετε θερμάνει στον φούρνο σας πιο μπροστά στους 50 βαθμούς).

8

Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ξαναπλάθουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.

9

Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ρολάρουμε για να κάνουμε ένα κορδόνι.

10

Ενώνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.

11

Θα χρειαστούμε σίγουρα 2 μεγάλες λαμαρίνες.

12

Καλύπτουμε τα κουλούρια με πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσουν.

13

Κόβουμε το κασέρι σε λωρίδες και το απλώνουμε πάνω στα κουλούρια.

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσό του χρώμα.

15

Με το που τα βγάλουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά, μπορούμε με πινέλο να τα περάσουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά ( αλλά αυτό είναι προαιρετικό, αν και θα απογειώσει την γεύση!)

Ingredients

Υλικά:
 400-450 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
 250 ml ζεστό νερό (να μην καίει)
 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
 λίγο ελαιόλαδο
 gouda ή edam σε φέτες
 λίγο λιωμένο βούτυρο για το τελείωμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

2

Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

4

Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στον χυλό.

5

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα (αν δείτε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε λίγο αλεύρι παραπάνω).

6

Λαδώνουμε ελαφρά την μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

7

Την τοποθετούμε σε ζεστό χώρο για 1,5 ώρα (μπορείτε να έχετε θερμάνει στον φούρνο σας πιο μπροστά στους 50 βαθμούς).

8

Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ξαναπλάθουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.

9

Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ρολάρουμε για να κάνουμε ένα κορδόνι.

10

Ενώνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.

11

Θα χρειαστούμε σίγουρα 2 μεγάλες λαμαρίνες.

12

Καλύπτουμε τα κουλούρια με πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσουν.

13

Κόβουμε το κασέρι σε λωρίδες και το απλώνουμε πάνω στα κουλούρια.

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσό του χρώμα.

15

Με το που τα βγάλουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά, μπορούμε με πινέλο να τα περάσουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά ( αλλά αυτό είναι προαιρετικό, αν και θα απογειώσει την γεύση!)

Κασεροκούλουρα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!