Κασεροκούλουρα με χρυσή κρούστα και λιωμένο κασέρι, η ιδανική επιλογή για σνακ.
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στον χυλό.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα (αν δείτε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε λίγο αλεύρι παραπάνω).
Λαδώνουμε ελαφρά την μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Την τοποθετούμε σε ζεστό χώρο για 1,5 ώρα (μπορείτε να έχετε θερμάνει στον φούρνο σας πιο μπροστά στους 50 βαθμούς).
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ξαναπλάθουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.
Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ρολάρουμε για να κάνουμε ένα κορδόνι.
Ενώνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
Θα χρειαστούμε σίγουρα 2 μεγάλες λαμαρίνες.
Καλύπτουμε τα κουλούρια με πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Κόβουμε το κασέρι σε λωρίδες και το απλώνουμε πάνω στα κουλούρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσό του χρώμα.
Με το που τα βγάλουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά, μπορούμε με πινέλο να τα περάσουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά ( αλλά αυτό είναι προαιρετικό, αν και θα απογειώσει την γεύση!)
Ingredients
Directions
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στον χυλό.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα (αν δείτε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε λίγο αλεύρι παραπάνω).
Λαδώνουμε ελαφρά την μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Την τοποθετούμε σε ζεστό χώρο για 1,5 ώρα (μπορείτε να έχετε θερμάνει στον φούρνο σας πιο μπροστά στους 50 βαθμούς).
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ξαναπλάθουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.
Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το ρολάρουμε για να κάνουμε ένα κορδόνι.
Ενώνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
Θα χρειαστούμε σίγουρα 2 μεγάλες λαμαρίνες.
Καλύπτουμε τα κουλούρια με πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσουν.
Κόβουμε το κασέρι σε λωρίδες και το απλώνουμε πάνω στα κουλούρια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσό του χρώμα.
Με το που τα βγάλουμε, όσο είναι ακόμη ζεστά, μπορούμε με πινέλο να τα περάσουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά ( αλλά αυτό είναι προαιρετικό, αν και θα απογειώσει την γεύση!)