Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον και κρεμώδη γεύση! Μια πίτα σαν ζεστή αγκαλιά!
Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.
Στην συνέχεια λίγο λίγο, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ελαστικό ζυμάρι.
Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
Σοτάρετε το κοτόπουλο, το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.
Τέλος, αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο την πίτα μας με λίγο γάλα ή νερό.
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.
Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.
Στην συνέχεια λίγο λίγο, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ελαστικό ζυμάρι.
Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους μισού εκατοστού.
Σοτάρετε το κοτόπουλο, το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.
Τέλος, αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο την πίτα μας με λίγο γάλα ή νερό.