loader image

Σπιτική Κοτόπιτα με Μπέικον

Κατηγορία: Πίτες
Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον

Αρχική   /    Recipes   /    Σπιτική Κοτόπιτα με Μπέικον

Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον και κρεμώδη γεύση! Μια πίτα σαν ζεστή αγκαλιά!
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory

Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον και κρεμώδη γεύση! Μια πίτα σαν ζεστή αγκαλιά!

Σπιτική κοτόπιτα με μπέικον
Yields1 Serving
Για την ζύμη:
 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml νερό
 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
 1 κουταλάκι αλάτι
 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
 Μισό κιλό κοτόπουλο(βρασμένο)
 250 γρ. μπέικον
 250 γρ. τυρί κίτρινο
 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
 1 αυγό
 Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
 Αλάτι, κύμινο, κάρυ
Τρόπος Παρασκευής για το ζυμάρι:
1

Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.

2

Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.

3

Στην συνέχεια λίγο λίγο, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ελαστικό ζυμάρι.

4

Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους μισού εκατοστού.

Τρόπος Παρασκευής για τη γέμιση:
5

Σοτάρετε το κοτόπουλο, το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

6

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.

7

Τέλος, αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

8

Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο την πίτα μας με λίγο γάλα ή νερό.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Ingredients

Για την ζύμη:
 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml νερό
 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
 1 κουταλάκι αλάτι
 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
 Μισό κιλό κοτόπουλο(βρασμένο)
 250 γρ. μπέικον
 250 γρ. τυρί κίτρινο
 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος
 1 αυγό
 Λίγο λάδι για το σοτάρισμα
 Αλάτι, κύμινο, κάρυ

Directions

Τρόπος Παρασκευής για το ζυμάρι:
1

Ρίχνουμε το νερό, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι.

2

Ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, περίπου το μισό για να δούμε στο ζύμωμα πόσο θα σηκώσει.

3

Στην συνέχεια λίγο λίγο, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα απαλό ελαστικό ζυμάρι.

4

Ανοίγουμε με τον πλάστη δύο φύλλα πάχους μισού εκατοστού.

Τρόπος Παρασκευής για τη γέμιση:
5

Σοτάρετε το κοτόπουλο, το μπέικον με το αλάτι και τα μπαχαρικά σε λίγο λάδι για πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

6

Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το τυρί ανακατεύοντας ελαφρά.

7

Τέλος, αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι απλώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμιση καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.

8

Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο την πίτα μας με λίγο γάλα ή νερό.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Σπιτική Κοτόπιτα με Μπέικον

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!