Xωριάτικα ψωμάκια, με το κίτρινο αλεύρι από σκληρά σιτάρια των Μύλων Κομοτηνής.
Για γεύση και ποιότητα που θυμίζει παράδοση, από το χωράφι στο τραπέζι σας!
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μια ενιαία ζύμη (θα είναι αρκετά κολλώδης).
Καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα(θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο).
Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε προσεκτικά κατά μήκος τη ζύμη, προσπαθώντας όσο μπορούμε να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα.
Αλευρώνουμε αρκετά την επιφάνεια της ζύμης και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την επιφάνειά της αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μια ενιαία ζύμη (θα είναι αρκετά κολλώδης).
Καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα(θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο).
Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε προσεκτικά κατά μήκος τη ζύμη, προσπαθώντας όσο μπορούμε να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα.
Αλευρώνουμε αρκετά την επιφάνεια της ζύμης και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.
Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την επιφάνειά της αλευρωμένη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.