loader image

Χωριάτικα Ψωμάκια με Κίτρινο Αλεύρι

Κατηγορία: Αρτοποιήματα

Αρχική   /    Recipes   /    Χωριάτικα Ψωμάκια με Κίτρινο Αλεύρι

Xωριάτικα ψωμάκια, με το κίτρινο αλεύρι από σκληρά σιτάρια των Μύλων Κομοτηνής. Για γεύση και ποιότητα που θυμίζει παράδοση, από το χωράφι στο τραπέζι σας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Xωριάτικα ψωμάκια, με το κίτρινο αλεύρι από σκληρά σιτάρια των Μύλων Κομοτηνής.
Για γεύση και ποιότητα που θυμίζει παράδοση, από το χωράφι στο τραπέζι σας!

Yields1 Serving
Υλικά (για 8 ψωμάκια):
 320 γρ. κίτρινο αλεύρι Μύλοι Κομοτηνής
 ½ φακελάκι (4-5 γρ.) ξηρή μαγιά
 480 ml χλιαρό νερό
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

2

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μια ενιαία ζύμη (θα είναι αρκετά κολλώδης).

3

Καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα(θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο).

4

Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε προσεκτικά κατά μήκος τη ζύμη, προσπαθώντας όσο μπορούμε να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα.

5

Αλευρώνουμε αρκετά την επιφάνεια της ζύμης και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.

6

Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την επιφάνειά της αλευρωμένη.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Ingredients

Υλικά (για 8 ψωμάκια):
 320 γρ. κίτρινο αλεύρι Μύλοι Κομοτηνής
 ½ φακελάκι (4-5 γρ.) ξηρή μαγιά
 480 ml χλιαρό νερό
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

2

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι και να έχουμε μια ενιαία ζύμη (θα είναι αρκετά κολλώδης).

3

Καλύπτουμε ερμητικά με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα(θέλουμε να διπλασιαστεί σε όγκο).

4

Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και απλώνουμε προσεκτικά κατά μήκος τη ζύμη, προσπαθώντας όσο μπορούμε να της δώσουμε ορθογώνιο σχήμα.

5

Αλευρώνουμε αρκετά την επιφάνεια της ζύμης και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.

6

Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης σε ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την επιφάνειά της αλευρωμένη.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Χωριάτικα Ψωμάκια με Κίτρινο Αλεύρι

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!