loader image

Μουστοκούλουρα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Μουστοκούλουρα

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Μυρωδιές και γεύσεις που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια!
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο!
Μυρωδιές και γεύσεις που θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια!

Yields1 Serving
Υλικά:
 400 ml μούστο
 200 ml ελαιόλαδο η (100ml σπορέλαιο και 100 ml ελαιόλαδο), ότι σας αρέσει!
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
 Ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
 150 ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 Σουσάμι για το πασπάλισμα

Όπως θα έχετε παρατηρήσει στην συνταγή μού δεν έχω προσθέσει καθόλου ζάχαρη!
Αν θέλετε όμως μπορείτε να προσθέσετε 150 γραμμάρια.

Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.

2

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όσο γίνεται καλύτερα και στην συνέχεια προσθέτουμε το μπεικιν και το αλεύρι.

3

Συμβουλή!!! Το αλεύρι θα το προσθέσετε σιγά σιγά υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί λίγο λιγότερο, η λίγο περισσότερο αλεύρι!Θα δείτε στο ζύμωμα!

4

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.

5

Αφήστε το ζυμάρι σκεπασμένο με μία πετσέτα στον πάγκο για μισή ώρα και μετά πλάθετε υπέροχα μουστοκούλουρα.

6

Τα βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βρέξτε τα με ένα πινέλο ένα ένα τα κουλουράκια με νερό και πασπαλίστε τα με το σουσάμι.

7

Ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αερα για περίπου 20 λεπτά η μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρώμα.

Ingredients

Υλικά:
 400 ml μούστο
 200 ml ελαιόλαδο η (100ml σπορέλαιο και 100 ml ελαιόλαδο), ότι σας αρέσει!
 1 κουταλιά της σούπας κανέλα τριμμένη
 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
 Ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο
 150 ml χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
 1 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 Σουσάμι για το πασπάλισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν.

2

Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όσο γίνεται καλύτερα και στην συνέχεια προσθέτουμε το μπεικιν και το αλεύρι.

3

Συμβουλή!!! Το αλεύρι θα το προσθέσετε σιγά σιγά υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί λίγο λιγότερο, η λίγο περισσότερο αλεύρι!Θα δείτε στο ζύμωμα!

4

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.

5

Αφήστε το ζυμάρι σκεπασμένο με μία πετσέτα στον πάγκο για μισή ώρα και μετά πλάθετε υπέροχα μουστοκούλουρα.

6

Τα βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βρέξτε τα με ένα πινέλο ένα ένα τα κουλουράκια με νερό και πασπαλίστε τα με το σουσάμι.

7

Ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αερα για περίπου 20 λεπτά η μέχρι να πάρουν ένα υπέροχο χρώμα.

Μουστοκούλουρα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!