Ο Σεπτέμβρης μυρίζει κέικ! Δοκιμάστε αυτό το αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και κακάο, φτιαγμένο με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής, ιδανικό και για το σχολικό κολατσιό.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη για 2 λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα του κέικ και βάζουμε εναλλάξ ζύμη πορτοκαλιού και ζύμη με κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα του.
Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και το επικαλύπτουμε ή το πασπαλίζουμε με άχνη.
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη για 2 λεπτά.
Βάζουμε σε μπολ το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα του κέικ και βάζουμε εναλλάξ ζύμη πορτοκαλιού και ζύμη με κακάο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα του.
Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και το επικαλύπτουμε ή το πασπαλίζουμε με άχνη.