loader image

Κέικ πορτοκάλι-κακάο

Κατηγορία: Γλυκά
Κέικ πορτοκάλι-κακάο

Αρχική   /    Recipes   /    Κέικ πορτοκάλι-κακάο

Ο Σεπτέμβρης μυρίζει κέικ! Δοκιμάστε αυτό το αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και κακάο, φτιαγμένο με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής, ιδανικό και για το σχολικό κολατσιό.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ο Σεπτέμβρης μυρίζει κέικ! Δοκιμάστε αυτό το αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και κακάο, φτιαγμένο με αλεύρι Μύλων Κομοτηνής, ιδανικό και για το σχολικό κολατσιό.

Κέικ πορτοκάλι-κακάο
Yields1 Serving
Υλικά (για τη ζύμη πορτοκαλιού):
 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 3 αυγά
 ½ φακελάκι baking powder
 225 γρ. ζάχαρη
 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2%
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμό από ½ πορτοκάλι
 1 βανίλια (προαιρετικά)
Υλικά (για τη ζύμη με κακάο):
 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη για 2 λεπτά.

2

Βάζουμε σε μπολ το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα του κέικ και βάζουμε εναλλάξ ζύμη πορτοκαλιού και ζύμη με κακάο.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα του.

5

Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

6

Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και το επικαλύπτουμε ή το πασπαλίζουμε με άχνη.

Ingredients

Υλικά (για τη ζύμη πορτοκαλιού):
 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 3 αυγά
 ½ φακελάκι baking powder
 225 γρ. ζάχαρη
 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος 2%
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
 Χυμό από ½ πορτοκάλι
 1 βανίλια (προαιρετικά)
Υλικά (για τη ζύμη με κακάο):
 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη πορτοκαλιού στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια στη γρήγορη για 2 λεπτά.

2

Βάζουμε σε μπολ το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα του κέικ και βάζουμε εναλλάξ ζύμη πορτοκαλιού και ζύμη με κακάο.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε μέσα του.

5

Το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσεκτικά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

6

Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και το επικαλύπτουμε ή το πασπαλίζουμε με άχνη.

Κέικ πορτοκάλι-κακάο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!