Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.
Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.
Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.
Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.
Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.
Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!
Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!
Ingredients
Directions
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.
Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.
Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.
Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.
Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.
Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.
Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!
Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!