loader image

Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Κατηγορία: Αρτοποιήματα, Ψωμί

Αρχική   /    Recipes   /    Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για τη ζύμη):
 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
 25 g βούτυρο
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 200- 230 g νερό
 Εναλλακτικά : έτοιμη ζύμη για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση:
 μοτσαρελάκια ( σε μπαλάκια , μία συσκευασία φτάνει) ή μοτσαρέλα ,αν δε βρείτε τα μπαλάκια (καλύτερα 2 συσκευασίες)
Υλικά για το σκορδοβούτυρο:
 50-70 g βούτυρο
 1 κουταλάκι γεμάτο πολτό σκόρδου
 Εναλλακτικά: 50 g έτοιμο ,συσκευασμένο σκορδοβούτυρο
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.

2

Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.

3

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

4

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.

5

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.

6

Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.

7

Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

9

Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.

10

Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.

11

Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!

Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Ingredients

Υλικά (για τη ζύμη):
 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
 25 g βούτυρο
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 200- 230 g νερό
 Εναλλακτικά : έτοιμη ζύμη για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση:
 μοτσαρελάκια ( σε μπαλάκια , μία συσκευασία φτάνει) ή μοτσαρέλα ,αν δε βρείτε τα μπαλάκια (καλύτερα 2 συσκευασίες)
Υλικά για το σκορδοβούτυρο:
 50-70 g βούτυρο
 1 κουταλάκι γεμάτο πολτό σκόρδου
 Εναλλακτικά: 50 g έτοιμο ,συσκευασμένο σκορδοβούτυρο

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.

2

Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.

3

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

4

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.

5

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.

6

Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.

7

Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

9

Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.

10

Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.

11

Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!

Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!