loader image

Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Κατηγορία: Αρτοποιήματα, Ψωμί

Αρχική   /    Recipes   /    Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Γεμιστά σκορδόψωμα με μοτσαρέλα 🥖 🧀 Ιδανικά για ορεκτικό - συνοδευτικό και σνακ! 🔝 Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για τη ζύμη):
 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
 25 g βούτυρο
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 200- 230 g νερό
 Εναλλακτικά : έτοιμη ζύμη για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση:
 μοτσαρελάκια ( σε μπαλάκια , μία συσκευασία φτάνει) ή μοτσαρέλα ,αν δε βρείτε τα μπαλάκια (καλύτερα 2 συσκευασίες)
Υλικά για το σκορδοβούτυρο:
 50-70 g βούτυρο
 1 κουταλάκι γεμάτο πολτό σκόρδου
 Εναλλακτικά: 50 g έτοιμο ,συσκευασμένο σκορδοβούτυρο
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.

2

Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.

3

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

4

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.

5

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.

6

Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.

7

Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

9

Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.

10

Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.

11

Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!

Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Ingredients

Υλικά (για τη ζύμη):
 1/2 κιλό αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
 25 g βούτυρο
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ αλάτι
 200- 230 g νερό
 Εναλλακτικά : έτοιμη ζύμη για πίτσα
Υλικά για τη γέμιση:
 μοτσαρελάκια ( σε μπαλάκια , μία συσκευασία φτάνει) ή μοτσαρέλα ,αν δε βρείτε τα μπαλάκια (καλύτερα 2 συσκευασίες)
Υλικά για το σκορδοβούτυρο:
 50-70 g βούτυρο
 1 κουταλάκι γεμάτο πολτό σκόρδου
 Εναλλακτικά: 50 g έτοιμο ,συσκευασμένο σκορδοβούτυρο

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά και το νερό που πρέπει να είναι χλιαρό.

2

Ζυμώνουμε με το γάντζο για λίγα λεπτά.

3

Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα το ζυμάρι, το καλύπτουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.

4

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη ζύμη πίτσας απλά την ανοίγετε και κάνετε κατευθείαν το βήμα 5.

5

Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης ,τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα 1 μοτσαρελάκι.

6

Κλείνουμε σαν πουγκάκι τη ζύμη και την κάνουμε μπαλάκι.

7

Την τοποθετούμε σε πυρέξ μεσαίου μεγέθους και ομοίως κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά.

9

Ενώ ψήνονται τα ψωμάκια μας λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το σκόρδο ή το έτοιμο σκορδοβούτυρο.

10

Με το που βγάλουμε από το φούρνο τα ψωμάκια μας τα περιχύνουμε αμέσως με το σκορδοβούτυρο.

11

Περιμένουμε λίγο και απολαμβάνουμε!

Μπορείτε μαζί με τη μοτσαρέλα να βάλετε και άλλα τυριά που λιώνουν για να έχετε ακόμη πιο έντονη τη γεύση του τυριού.
Μπορείτε επίσης να πάρετε και έτοιμη σάλτσα για πίτσα και να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ.
Η ζύμη που χρησιμοποιώ για τα ψωμάκια είναι ίδια και για την πίτσα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Σκορδόψωμα γεμιστά με μοτσαρέλα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤