loader image

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας

Αρχική   /    Recipes   /    Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας... και ο τίτλος μιλάει από μόνος του! 🔝 Βρείτε τη συνταγή της Χριστίνας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας... και ο τίτλος μιλάει από μόνος του! 🔝 Βρείτε τη συνταγή της Χριστίνας!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 gαλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μέλι
 2 αυγά
 1 βανίλια
 125 g βούτυρο λιωμένο
 200 g κουβερτούρα
 1 μεγάλη κουταλιά πραλίνα φουντουκιού
 λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
 1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
1

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.

3

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.

4

Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.

6

Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα.

7

Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

8

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.

9

Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Tips:
Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!

Ingredients

Υλικά:
 250 gαλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μέλι
 2 αυγά
 1 βανίλια
 125 g βούτυρο λιωμένο
 200 g κουβερτούρα
 1 μεγάλη κουταλιά πραλίνα φουντουκιού
 λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
 1 κ.σ βούτυρο

Directions

Εκτέλεση:
1

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.

3

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.

4

Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.

6

Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα.

7

Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

8

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.

9

Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Tips:
Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!