Πολλές οι επιλογές των γλυκών που μπορείτε να διαλέξετε για τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά εμείς σας προτείνουμε την πιο χρωματιστή. V for Valentine, με Red Velvet Cake, από την Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά
Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα
Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ)
Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε
Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς
Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα)
Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα)
Στη συνέχεια, (εάν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο ρομαντικό) κόβουμε το κέικ μας σε σχήμα καρδιάς
Ετοιμάζουμε το frosting
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα)
Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά
Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε, το τρίβουμε και διακοσμούμε εξωτερικά το γλυκό μας.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με την επικάλυψη της προτίμησής σας)
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά
Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα
Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ)
Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε
Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς
Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα)
Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα)
Στη συνέχεια, (εάν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο ρομαντικό) κόβουμε το κέικ μας σε σχήμα καρδιάς
Ετοιμάζουμε το frosting
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα)
Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο
Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά
Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε, το τρίβουμε και διακοσμούμε εξωτερικά το γλυκό μας.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με την επικάλυψη της προτίμησής σας)