loader image

Red Velvet Cake

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Red Velvet Cake

Πολλές οι επιλογές των γλυκών που μπορείτε να διαλέξετε για τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά εμείς σας προτείνουμε την πιο χρωματιστή. V for Valentine, με Red Velvet Cake, από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Πολλές οι επιλογές των γλυκών που μπορείτε να διαλέξετε για τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά εμείς σας προτείνουμε την πιο χρωματιστή. V for Valentine, με Red Velvet Cake, από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 175 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 15 κ.γ μπεικιν παουντερ
 2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
 1 κ.γ σόδα σε σκόνη
 150 g ζάχαρη
 2 αυγά
 150 ml ξινόγαλα (αριάνι)
 150 ml ηλιέλαιο
 2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το frosting:
 100 g βούτυρο μαλακωμένο
 100 g άχνη ζάχαρη
 300 g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά

2

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής

3

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά

4

Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα

5

Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ)

6

Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε

7

Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα)

9

Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα)

10

Στη συνέχεια, (εάν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο ρομαντικό) κόβουμε το κέικ μας σε σχήμα καρδιάς

11

Ετοιμάζουμε το frosting

12

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα)

13

Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο

14

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά

15

Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε, το τρίβουμε και διακοσμούμε εξωτερικά το γλυκό μας.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με την επικάλυψη της προτίμησής σας)

Ingredients

Υλικά:
 175 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 15 κ.γ μπεικιν παουντερ
 2 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
 1 κ.γ σόδα σε σκόνη
 150 g ζάχαρη
 2 αυγά
 150 ml ξινόγαλα (αριάνι)
 150 ml ηλιέλαιο
 2 κ.σ κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για το frosting:
 100 g βούτυρο μαλακωμένο
 100 g άχνη ζάχαρη
 300 g τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά

2

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξινόγαλα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής

3

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά

4

Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ομοιογενές μείγμα

5

Παίρνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. (λίγο πιο μεγάλα ή λίγο πιο μικρά απλά θα διαμορφώσουν τον όγκο του κέικ)

6

Τα βουτυρώνουμε, τα βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και τα αλευρώνουμε

7

Μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά (τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμα)

9

Τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν (καλύτερα να γίνει από την προηγούμενη μέρα)

10

Στη συνέχεια, (εάν θέλουμε να γίνει ακόμα πιο ρομαντικό) κόβουμε το κέικ μας σε σχήμα καρδιάς

11

Ετοιμάζουμε το frosting

12

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει η κρέμα(αν θέλετε το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο για να μπορείτε να το δουλέψετε καλύτερα)

13

Σε μια πιατέλα βάζουμε τη μία βάση του κέικ (αν θέλετε με πριονωτό μαχαίρι ισώνετε την κορυφή ),από πάνω απλώνουμε μια στρώση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο

14

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε το κέικ εξωτερικά

15

Παίρνουμε το κέικ που μας περίσσεψε, το τρίβουμε και διακοσμούμε εξωτερικά το γλυκό μας.
(Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε το κέικ με την επικάλυψη της προτίμησής σας)

Red Velvet Cake

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!