loader image

Κιμαδοπιτάκια με μπεσαμέλ

Κατηγορία: Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Κιμαδοπιτάκια με μπεσαμέλ

Μην ξεχάσετε να φυλάξετε λίγο κρέας για αυτά τα υπέροχα κιμαδοπιτάκια, που μπορούν να γίνουν το καλύτερο ορεκτικό αλλά και κυρίως γεύμα! 🥧
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Μην ξεχάσετε να φυλάξετε λίγο κρέας για αυτά τα υπέροχα κιμαδοπιτάκια, που μπορούν να γίνουν το καλύτερο ορεκτικό αλλά και κυρίως γεύμα! 🥧

Yields1 Serving
Υλικά:
 400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ. baking powder
 120 ml αραβοσιτέλαιο
 120 ml γάλα
 110 g φυτίνη (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου)
 1 κ.γ. αλάτι
 θήκες για cupcakes
Υλικά (για τη γέμιση):
 400-500 g κιμά
 5 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα σαν κιμά (αν δεν σας αρέσει η γεύση του μανιταριού μπορείτε να το παραλείψετε)
 1,5 κ.σ. πελτέ
 ελάχιστο νερό (1-2 κ.σ.)
 ελαιόλαδο
 αλάτι,πιπέρι
Υλικά (για τη μπεσαμέλ):
 50 g βούτυρο
 50 g αλεύρι
 500 ml γάλα
 1 αυγό
 αλάτι, πιπέρι
 λίγο τριμμένο τυρί
Εκτέλεση:
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα μανιτάρια.

2

Με το που πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.

3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού έχει «πιεί» τα υγρά του

4

Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης ,εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε

5

Μόλις πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα ποτήρι, που έχει διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες που θα βάλουμε τη ζύμη

6

Παίρνουμε τους δίσκους ζύμης και τους τοποθετούμε σε θήκες για cupcakes

7

Την στρώνουμε με τα χέρια μας για να εφάπτεται καλά στις θήκες αφαιρώντας τα κομμάτια που περισσεύουν.

8

Όταν γεμίσουμε τις θήκες ψήνουμε τις βάσεις μας για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.

9

Όσο ψήνονται οι βάσεις ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

10

Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει).

11

Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και μετά από ένα λεπτό το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

12

Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό ,ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

13

Βγάζουμε τις βάσεις από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τον κιμά.

14

Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

15

Βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις βγάζουμε όταν η μπεσαμέλ πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Ingredients

Υλικά:
 400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ. baking powder
 120 ml αραβοσιτέλαιο
 120 ml γάλα
 110 g φυτίνη (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου)
 1 κ.γ. αλάτι
 θήκες για cupcakes
Υλικά (για τη γέμιση):
 400-500 g κιμά
 5 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα σαν κιμά (αν δεν σας αρέσει η γεύση του μανιταριού μπορείτε να το παραλείψετε)
 1,5 κ.σ. πελτέ
 ελάχιστο νερό (1-2 κ.σ.)
 ελαιόλαδο
 αλάτι,πιπέρι
Υλικά (για τη μπεσαμέλ):
 50 g βούτυρο
 50 g αλεύρι
 500 ml γάλα
 1 αυγό
 αλάτι, πιπέρι
 λίγο τριμμένο τυρί

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα μανιτάρια.

2

Με το που πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.

3

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού έχει «πιεί» τα υγρά του

4

Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης ,εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε

5

Μόλις πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα ποτήρι, που έχει διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες που θα βάλουμε τη ζύμη

6

Παίρνουμε τους δίσκους ζύμης και τους τοποθετούμε σε θήκες για cupcakes

7

Την στρώνουμε με τα χέρια μας για να εφάπτεται καλά στις θήκες αφαιρώντας τα κομμάτια που περισσεύουν.

8

Όταν γεμίσουμε τις θήκες ψήνουμε τις βάσεις μας για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.

9

Όσο ψήνονται οι βάσεις ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

10

Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει).

11

Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και μετά από ένα λεπτό το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

12

Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό ,ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.

13

Βγάζουμε τις βάσεις από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τον κιμά.

14

Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.

15

Βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις βγάζουμε όταν η μπεσαμέλ πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Κιμαδοπιτάκια με μπεσαμέλ

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!