Μην ξεχάσετε να φυλάξετε λίγο κρέας για αυτά τα υπέροχα κιμαδοπιτάκια, που μπορούν να γίνουν το καλύτερο ορεκτικό αλλά και κυρίως γεύμα! 🥧
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα μανιτάρια.
Με το που πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού έχει «πιεί» τα υγρά του
Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης ,εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε
Μόλις πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα ποτήρι, που έχει διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες που θα βάλουμε τη ζύμη
Παίρνουμε τους δίσκους ζύμης και τους τοποθετούμε σε θήκες για cupcakes
Την στρώνουμε με τα χέρια μας για να εφάπτεται καλά στις θήκες αφαιρώντας τα κομμάτια που περισσεύουν.
Όταν γεμίσουμε τις θήκες ψήνουμε τις βάσεις μας για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Όσο ψήνονται οι βάσεις ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει).
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και μετά από ένα λεπτό το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό ,ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε τις βάσεις από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις βγάζουμε όταν η μπεσαμέλ πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ingredients
Directions
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα μανιτάρια.
Με το που πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού έχει «πιεί» τα υγρά του
Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης ,εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε
Μόλις πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα ποτήρι, που έχει διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες που θα βάλουμε τη ζύμη
Παίρνουμε τους δίσκους ζύμης και τους τοποθετούμε σε θήκες για cupcakes
Την στρώνουμε με τα χέρια μας για να εφάπτεται καλά στις θήκες αφαιρώντας τα κομμάτια που περισσεύουν.
Όταν γεμίσουμε τις θήκες ψήνουμε τις βάσεις μας για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
Όσο ψήνονται οι βάσεις ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει).
Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και μετά από ένα λεπτό το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό ,ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε τις βάσεις από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις βγάζουμε όταν η μπεσαμέλ πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.