loader image

Πίτσα με βάση από χυλό

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Πίτσα με βάση από χυλό

Μια πίτσα διαφορετική, αλλά το ίδιο νόστιμη! Γιατί, με παραλλαγές ή χωρίς, η πίτσα είναι πάντα πίτσα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Μια πίτσα διαφορετική, αλλά το ίδιο νόστιμη! Γιατί, με παραλλαγές ή χωρίς, η πίτσα είναι πάντα πίτσα!

Yields1 Serving
Για ένα μικρό ταψάκι (γύρω στα 8-10 κομμάτια)
Υλικά (για τη βάση):
 120 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 3 αυγά
 100 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
 50 g γιαούρτι αγελαδινό
 1 κ.σ νερό
 Αλάτι (όχι πολύ αν είναι αλμυρό το τυρί μας), πιπέρι
Υλικά (για την επικάλυψη):
 10 -15 ντοματίνια κομμένα στα 4
 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
 150 -200 g φέτα τριμμένη
 Ελιές της αρεσκείας μας κομμένες σε κομματάκια
 Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 Ρίγανη
 1 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε όλα τα υλικά της βάσης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτός χυλός.

2

Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνουμε τον χυλό με τη σπάτουλα ,προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτάκια .

4

Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια του χυλού και από πάνω ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα και έξτρα ρίγανη.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Tip!
Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες κολοκυθιού ή και μικρά κυβάκια μελιτζάνας.

Ingredients

Για ένα μικρό ταψάκι (γύρω στα 8-10 κομμάτια)
Υλικά (για τη βάση):
 120 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 3 αυγά
 100 g κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
 50 g γιαούρτι αγελαδινό
 1 κ.σ νερό
 Αλάτι (όχι πολύ αν είναι αλμυρό το τυρί μας), πιπέρι
Υλικά (για την επικάλυψη):
 10 -15 ντοματίνια κομμένα στα 4
 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
 150 -200 g φέτα τριμμένη
 Ελιές της αρεσκείας μας κομμένες σε κομματάκια
 Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 Ρίγανη
 1 κ.σ ελαιόλαδο

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε όλα τα υλικά της βάσης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτός χυλός.

2

Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνουμε τον χυλό με τη σπάτουλα ,προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτάκια .

4

Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια του χυλού και από πάνω ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα και έξτρα ρίγανη.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Tip!
Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες κολοκυθιού ή και μικρά κυβάκια μελιτζάνας.

Πίτσα με βάση από χυλό

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!