loader image

Κορμός με κρέμα λεμονιού και βερίκοκα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Κορμός με κρέμα λεμονιού και βερίκοκα

Ένα γλυκό που όλοι το έχουμε συνδέσει με "σοκολάτα", αλλά και η φρουτώδης εκδοχή του είναι εξίσου απολαυστική.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ένα γλυκό που όλοι το έχουμε συνδέσει με "σοκολάτα", αλλά και η φρουτώδης εκδοχή του είναι εξίσου απολαυστική.

Yields1 Serving
Υλικά για το παντεσπάνι:
 125 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 g Corn Flour
 140 g ζάχαρη
 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Υλικά για την κρέμα:
 400 g κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ χυμό λεμονιού
 ξύσμα από ένα λεμόνι
 100 g ζάχαρη
 56 μεγάλα βερίκοκα κομμένα σε κυβάκια
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι

2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν

3

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα

4

Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το Corn Flour, τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει

5

Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά

6

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα

7

Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 12- 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα

8

Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα

9

Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει

10

Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα

11

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι κρύα, από το ψυγείο) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν

12

Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε με μαρίζ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

13

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα

14

Προσθέτουμε και τα κομματάκια από τα βερίκοκα

15

Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα

16

Καλύπτουμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά

17

Πασπαλίζουμε με άχνη σε όλη την επιφάνεια του κορμού και κόβουμε κομμάτια.

Αν το θέλετε πιο πλούσιο μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με την ίδια κρέμα που βάλαμε στο εσωτερικό του.

Ingredients

Υλικά για το παντεσπάνι:
 125 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 g Corn Flour
 140 g ζάχαρη
 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Υλικά για την κρέμα:
 400 g κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ χυμό λεμονιού
 ξύσμα από ένα λεμόνι
 100 g ζάχαρη
 56 μεγάλα βερίκοκα κομμένα σε κυβάκια

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι

2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν

3

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα

4

Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το Corn Flour, τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει

5

Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά

6

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα

7

Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C για 12- 15 λεπτά, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα

8

Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα

9

Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει

10

Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα

11

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (να είναι κρύα, από το ψυγείο) με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν

12

Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε με μαρίζ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε

13

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι, ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα

14

Προσθέτουμε και τα κομματάκια από τα βερίκοκα

15

Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα

16

Καλύπτουμε και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά

17

Πασπαλίζουμε με άχνη σε όλη την επιφάνεια του κορμού και κόβουμε κομμάτια.

Αν το θέλετε πιο πλούσιο μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με την ίδια κρέμα που βάλαμε στο εσωτερικό του.

Κορμός με κρέμα λεμονιού και βερίκοκα

Σχετικές Συνταγές:

Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!