Πρωινό ή μεσημεριανό, στο σπίτι, στον δρόμο και στη δουλειά ή και στην παραλία. Το πεϊνιρλί, είναι πάντα μια καλή επιλογή! Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας, για το πιο αφράτο πεϊνιρλί!
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί λεία και μαλακή ζύμη
Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι παραπάνω
Καλύπτουμε με μεμβράνη και κουβερτούλα και αφήνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο
Αλευρώνουμε τον πάγο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια (εγώ κάνω μικρά και μου βγαίνουν γύρω στα 12)
Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 -200ο C (ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει)
Πλάθουμε κάθε μπαλάκι και του δίνουμε το σχήμα της βαρκούλας που έχουν τα πεϊνιρλί
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ό,τι τραβά η όρεξή μας
Εγώ ως βάση βάζω σάλτσα ντομάτας στην οποία έχω προσθέσει ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη
Από πάνω βάζω cheddar , καπνιστή μπριζόλα, τριμμένη μοτσαρέλα και ντοματούλα
Μια άλλη εξαιρετική λύση είναι σάλτσα ντομάτας , σαλάμι αέρος , φέτα, ντομάτα ή πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και ντοματίνια
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου λιώσουν τα κασέρια και ροδίσει η ζύμη
Δε θέλει καθόλου κόπο, μόνο λίγο υπομονή μέχρι να πάρει το χρόνο της η ζύμη!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, γεμίστε τα με ό,τι θέλετε και απολαύστε τα ζεστά ως πρωινό, απογευματινό και βραδινό!!!
Ingredients
Directions
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε περίπου για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί λεία και μαλακή ζύμη
Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι παραπάνω
Καλύπτουμε με μεμβράνη και κουβερτούλα και αφήνουμε μία ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο
Αλευρώνουμε τον πάγο μας και πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια (εγώ κάνω μικρά και μου βγαίνουν γύρω στα 12)
Καλύπτουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλη μισή ώρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180 -200ο C (ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει)
Πλάθουμε κάθε μπαλάκι και του δίνουμε το σχήμα της βαρκούλας που έχουν τα πεϊνιρλί
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και γεμίζουμε με ό,τι τραβά η όρεξή μας
Εγώ ως βάση βάζω σάλτσα ντομάτας στην οποία έχω προσθέσει ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη
Από πάνω βάζω cheddar , καπνιστή μπριζόλα, τριμμένη μοτσαρέλα και ντοματούλα
Μια άλλη εξαιρετική λύση είναι σάλτσα ντομάτας , σαλάμι αέρος , φέτα, ντομάτα ή πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα και ντοματίνια
Ψήνουμε για 10 λεπτά ή έως ότου λιώσουν τα κασέρια και ροδίσει η ζύμη
Δε θέλει καθόλου κόπο, μόνο λίγο υπομονή μέχρι να πάρει το χρόνο της η ζύμη!
Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, γεμίστε τα με ό,τι θέλετε και απολαύστε τα ζεστά ως πρωινό, απογευματινό και βραδινό!!!