loader image

Κέικ καρύδας

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Κέικ καρύδας

Πολύ δημοφιλής καρύδα τα τελευταία χρόνια, αλλά την έχετε δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Πολύ δημοφιλής καρύδα τα τελευταία χρόνια, αλλά την έχετε δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;

Yields1 Serving
Υλικά:
 230 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 130 ml κρέμα γάλακτος
 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
 100 γρ. ινδοκάρυδο
 ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
 1 βανίλια
 ½ βαζάκι μαρμελάδα blueberry
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

3

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.

4

Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).

Όταν κρυώσει το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.

Ingredients

Υλικά:
 230 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 130 ml κρέμα γάλακτος
 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
 100 γρ. ινδοκάρυδο
 ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
 1 βανίλια
 ½ βαζάκι μαρμελάδα blueberry

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

3

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.

4

Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).

Όταν κρυώσει το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.

Κέικ καρύδας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!