Πολύ δημοφιλής καρύδα τα τελευταία χρόνια, αλλά την έχετε δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.
Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).
Όταν κρυώσει το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.
Ingredients
Directions
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.
Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).
Όταν κρυώσει το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.