loader image

Κεκάκια κολοκυθιού με φέτα

Αρχική   /    Recipes   /    Κεκάκια κολοκυθιού με φέτα

Εύκολα, νόστιμα, και μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για κάθε στιγμή της ημέρας σας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Εύκολα, νόστιμα, και μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για κάθε στιγμή της ημέρας σας!

Yields1 Serving
Υλικά (για 12 μικρές θήκες για cupcakes):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 120 ml αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο
 2 - 3 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια (κοντά στα 200 g)
 2 αυγά
 150 -200 g φέτα θρυμματισμένη
 1- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ,ψιλοκομμένα
 άνηθος ψιλοκομμένος
 αλάτι ,πιπέρι
 προαιρετικά, λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα έξτρα υγρά τους.

2

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το αραβοσιτέλαιο με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ,τη φέτα , το αλάτι και το πιπέρι (και το ξύσμα λεμονιού ,αν βάλετε) και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα που έχουμε βάλει στις θήκες για τα cupcakes.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C Βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (θα έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια).

7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα καραμελόχαρτα.

8

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα , με γαλοτύρι ή ακόμη και με τζατζίκι, όπως τους κολοκυθοκεφτέδες.

Είναι η πιο υγιεινή εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων με υπέροχη γεύση και κατάλληλα για όλες τις ώρες της μέρας.

Ingredients

Υλικά (για 12 μικρές θήκες για cupcakes):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 120 ml αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο
 2 - 3 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια (κοντά στα 200 g)
 2 αυγά
 150 -200 g φέτα θρυμματισμένη
 1- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ,ψιλοκομμένα
 άνηθος ψιλοκομμένος
 αλάτι ,πιπέρι
 προαιρετικά, λίγο ξύσμα λεμονιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα έξτρα υγρά τους.

2

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το αραβοσιτέλαιο με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ,τη φέτα , το αλάτι και το πιπέρι (και το ξύσμα λεμονιού ,αν βάλετε) και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα που έχουμε βάλει στις θήκες για τα cupcakes.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C Βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (θα έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια).

7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα καραμελόχαρτα.

8

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα , με γαλοτύρι ή ακόμη και με τζατζίκι, όπως τους κολοκυθοκεφτέδες.

Είναι η πιο υγιεινή εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων με υπέροχη γεύση και κατάλληλα για όλες τις ώρες της μέρας.

Κεκάκια κολοκυθιού με φέτα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!