loader image

Ντόνατ Μάφινς

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Ντόνατ Μάφινς

Ντόνατ ή Μάφινς; Γιατί όχι και τα δύο; Ένα γλυκό που δεν μπορεί να χάσει! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ντόνατ ή Μάφινς; Γιατί όχι και τα δύο; Ένα γλυκό που δεν μπορεί να χάσει!
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Yields1 Serving
Υλικά:
 200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 140 g ζάχαρη
 1 κ.γ σόδα
 100 g γιαούρτι
 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια
 140 g βούτυρο λιωμένο
 άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη ή πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τη βανίλια.

3

Τα ρίχνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο στα στερεά και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Λαδώνουμε θήκες για μάφινς (εγώ χρησιμοποίησα τις πολύ μικρές για να μου βγούνε μπουκίτσες ) και βάζουμε με κουτάλι από το μείγμα μας.

5

Ψήνουμε στους 170ο C στον αέρα για 16-18 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε το κλασικό μέγεθος για μάφινς ).

6

Αφήνουμε να κρυώσουν και είτε τα ρολάρουμε στην άχνη είτε τα γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Ingredients

Υλικά:
 200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 140 g ζάχαρη
 1 κ.γ σόδα
 100 g γιαούρτι
 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια
 140 g βούτυρο λιωμένο
 άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη ή πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τη βανίλια.

3

Τα ρίχνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο στα στερεά και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Λαδώνουμε θήκες για μάφινς (εγώ χρησιμοποίησα τις πολύ μικρές για να μου βγούνε μπουκίτσες ) και βάζουμε με κουτάλι από το μείγμα μας.

5

Ψήνουμε στους 170ο C στον αέρα για 16-18 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε το κλασικό μέγεθος για μάφινς ).

6

Αφήνουμε να κρυώσουν και είτε τα ρολάρουμε στην άχνη είτε τα γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Ντόνατ Μάφινς

Σχετικές Συνταγές:

Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Red Velvet ΣουφλέBy Χριστίνα ΤσετινέΌταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χριστουγεννιάτικος κορμόςBy Χριστίνα ΤσετινέΑυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!