Κράκερς με παντζάρι & σπόρους, Ένα σνακ - superfood που εντυπωσιάζει σε γεύση αλλά και εικόνα!
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C Βαθμούς στον αέρα.
Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.
Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C Βαθμούς στον αέρα.
Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.
Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).
Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.