loader image

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους

Κατηγορία: Αρτοποιήματα

Αρχική   /    Recipes   /    Κράκερς με παντζάρι & σπόρους

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους, Ένα σνακ - superfood που εντυπωσιάζει σε γεύση αλλά και εικόνα! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους, Ένα σνακ - superfood που εντυπωσιάζει σε γεύση αλλά και εικόνα!
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Yields1 Serving
Υλικά:
 150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μέτριο βρασμένο παντζάρι
 45 ml ελαιόλαδο
 1 κ.σ chia
 1 κ.σ λιναρόσπορο
 1 κ.σ ηλιόσπορο
 1 κ.σ παπαρουνόσπορο (αν κάποιο από τα παραπάνω σας αρέσει παραπάνω μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ή επίσης να μην προσθέσετε κάποιο αν δεν σας αρέσει ή δεν το έχετε)
 Αλάτι
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C Βαθμούς στον αέρα.

2

Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.

4

Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).

6

Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

7

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.

Ingredients

Υλικά:
 150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μέτριο βρασμένο παντζάρι
 45 ml ελαιόλαδο
 1 κ.σ chia
 1 κ.σ λιναρόσπορο
 1 κ.σ ηλιόσπορο
 1 κ.σ παπαρουνόσπορο (αν κάποιο από τα παραπάνω σας αρέσει παραπάνω μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ή επίσης να μην προσθέσετε κάποιο αν δεν σας αρέσει ή δεν το έχετε)
 Αλάτι

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C Βαθμούς στον αέρα.

2

Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.

4

Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).

6

Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

7

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους

Σχετικές Συνταγές:

Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Red Velvet ΣουφλέBy Χριστίνα ΤσετινέΌταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χριστουγεννιάτικος κορμόςBy Χριστίνα ΤσετινέΑυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!