loader image

Μπισκότα βουτύρου με κακάο & φουντούκια

Αρχική   /    Recipes   /    Μπισκότα βουτύρου με κακάο & φουντούκια

Απολαύστε την τρυφερή γεύση του βουτύρου, το πλούσιο κακάο και το φουντούκι σε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα, με συνταγή της Χριστίνας Τσέτινε.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Απολαύστε την τρυφερή γεύση του βουτύρου, το πλούσιο κακάο και το φουντούκι σε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα, με συνταγή της Χριστίνας Τσέτινε.

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 130 γρ. άχνη
 1 αυγό
 90 γρ. γάλα
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 40 γρ. κακάο
 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το γάλα.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να διασκορπιστούν στη ζύμη.

5

Πλάθουμε μπαστούνια (σίγουρα θα βγουν 2 μεγάλα) ,τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

6

Τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

Ingredients

Υλικά:
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 130 γρ. άχνη
 1 αυγό
 90 γρ. γάλα
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 40 γρ. κακάο
 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το γάλα.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να διασκορπιστούν στη ζύμη.

5

Πλάθουμε μπαστούνια (σίγουρα θα βγουν 2 μεγάλα) ,τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

6

Τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.

Μπισκότα βουτύρου με κακάο & φουντούκια

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!