Η Χριστίνα Τσετινέ μας προτείνει αυτήν την απλή συνταγή με υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και με απλά βήματα θα δημιουργήσετε αυτά τα λαχταριστά κρουασανάκια που μπορείτε να απολαύσετε με φίλους και οικογένεια.
Σε βαθύ μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική ,που δεν κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε για μισή ώρα σε θερμό περιβάλλον.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με πλάστη και το χαράζουμε σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα ,πρώτα κάνουμε σταυρό και μετά χωρίζουμε τα τρίγωνα που προκύπτουν στη μέση ).
Στην πάνω πλευρά του τριγώνου βάζουμε τη γέμιση.
Μπορείτε να βάλετε τυρί φέτα, κασέρι- γαλοπούλα , λουκανικάκια... ό,τι τραβά η όρεξή σας!
Διπλώνετε προσεκτικά αυτή την πλευρά και την κυλάτε προς τη μύτη / κορυφή του τριγώνου.
Τα βάζετε στο ταψί με κάποια απόσταση και τα αλείφετε με τον κρόκο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Ingredients
Directions
Σε βαθύ μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά και σιγά- σιγά ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη ελαστική ,που δεν κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε για μισή ώρα σε θερμό περιβάλλον.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με πλάστη και το χαράζουμε σε 8 κομμάτια (όπως την πίτσα ,πρώτα κάνουμε σταυρό και μετά χωρίζουμε τα τρίγωνα που προκύπτουν στη μέση ).
Στην πάνω πλευρά του τριγώνου βάζουμε τη γέμιση.
Μπορείτε να βάλετε τυρί φέτα, κασέρι- γαλοπούλα , λουκανικάκια... ό,τι τραβά η όρεξή σας!
Διπλώνετε προσεκτικά αυτή την πλευρά και την κυλάτε προς τη μύτη / κορυφή του τριγώνου.
Τα βάζετε στο ταψί με κάποια απόσταση και τα αλείφετε με τον κρόκο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.