Η Χριστίνα Τσετινέ προτείνει κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο! Ακολουθήστε τα βήματα και ετοιμάστε αυτά τα αρωματικά κεκάκια που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή σας για σνακ και γλυκό!
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
Μπορούμε είτε να πασπαλίζουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάχνουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.
Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
Μπορούμε είτε να πασπαλίζουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάχνουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.