loader image

Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Η Χριστίνα Τσετινέ προτείνει κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο! Ακολουθήστε τα βήματα και ετοιμάστε αυτά τα αρωματικά κεκάκια που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή σας για σνακ και γλυκό!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Χριστίνα Τσετινέ προτείνει κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο! Ακολουθήστε τα βήματα και ετοιμάστε αυτά τα αρωματικά κεκάκια που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή σας για σνακ και γλυκό!

Yields1 Serving
Υλικά (για 12- 16 κεκάκια):
 250 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 1 βανίλια
 50 ml χυμό λεμονιού
 80 ml γάλα
 Ξύσμα από ένα μεγάλο βιολογικό λεμόνι (ή από 2 μικρότερα)
 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).

7

Μπορούμε είτε να πασπαλίζουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάχνουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.

Ingredients

Υλικά (για 12- 16 κεκάκια):
 250 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 1 βανίλια
 50 ml χυμό λεμονιού
 80 ml γάλα
 Ξύσμα από ένα μεγάλο βιολογικό λεμόνι (ή από 2 μικρότερα)
 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).

7

Μπορούμε είτε να πασπαλίζουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάχνουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.

Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!