Η πρόκληση με αυτούς τους λουκουμάδες ιταλικής προέλευσης, είναι να καταφέρεις να φας μόνο έναν... αδύνατον! Δείτε τη συνταγή για Λουκουμάδες με ρικότα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).
Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.
Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.
Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).
Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.
Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!