loader image

Λουκουμάδες με ρικότα

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Λουκουμάδες με ρικότα

Η πρόκληση με αυτούς τους λουκουμάδες ιταλικής προέλευσης, είναι να καταφέρεις να φας μόνο έναν... αδύνατον! Δείτε τη συνταγή για Λουκουμάδες με ρικότα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η πρόκληση με αυτούς τους λουκουμάδες ιταλικής προέλευσης, είναι να καταφέρεις να φας μόνο έναν... αδύνατον! Δείτε τη συνταγή για Λουκουμάδες με ρικότα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για 20 - 25 λουκουμάδες):
 135 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 240 g ρικότα
 60 g ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.γ baking powder
 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 άχνη ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

2

Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).

4

Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!

Ingredients

Υλικά (για 20 - 25 λουκουμάδες):
 135 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 240 g ρικότα
 60 g ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.γ baking powder
 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 άχνη ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

2

Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).

4

Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!

Λουκουμάδες με ρικότα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!