Με τέτοιες νηστίσιμες συνταγές, δε θα θέλουμε να τελειώσει η Σαρακοστή! Δοκιμάστε τη συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα, το κακάο, το baking powder ,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρεξάκι ή ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα μικρό γιατί μου αρέσει να καταναλώνεται φρέσκο. Αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τη δόση των υλικών).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (με οδοντογλυφίδα βλέπουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας).
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμο το κέικ την απλώνουμε από πάνω.
Αν θέλετε πιο υδαρές το γλάσο μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και ενώ είναι ακόμη στο μπεν μαρί να προσθέσετε 1 κ.γ βιτάμ ,3 κ.σ νερό και 3 κ.σ άχνη.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και περιχύνετε το κέικ.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα, το κακάο, το baking powder ,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρεξάκι ή ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα μικρό γιατί μου αρέσει να καταναλώνεται φρέσκο. Αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τη δόση των υλικών).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (με οδοντογλυφίδα βλέπουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας).
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμο το κέικ την απλώνουμε από πάνω.
Αν θέλετε πιο υδαρές το γλάσο μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και ενώ είναι ακόμη στο μπεν μαρί να προσθέσετε 1 κ.γ βιτάμ ,3 κ.σ νερό και 3 κ.σ άχνη.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και περιχύνετε το κέικ.