loader image

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Με τέτοιες νηστίσιμες συνταγές, δε θα θέλουμε να τελειώσει η Σαρακοστή! Δοκιμάστε τη συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Με τέτοιες νηστίσιμες συνταγές, δε θα θέλουμε να τελειώσει η Σαρακοστή! Δοκιμάστε τη συνταγή για νηστίσιμο κέικ σοκολάτας από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 110 g σπορέλαιο
 220 g ζάχαρη
 240 ml χυμό πορτοκαλιού (η αυθεντική συνταγή έχει νερό, εγώ ήθελα να δώσω περισσότερο άρωμα)
 1,5 κ.σ ξύδι
 1/2 κ.γ σόδα
 3 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
 1/2 φακελάκι baking powder
 1 βανίλια
 ξύσμα πορτοκαλιού
 λίγο αλάτι
 1 κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα, το κακάο, το baking powder ,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

2

Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ και το ξύσμα.

4

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρεξάκι ή ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα μικρό γιατί μου αρέσει να καταναλώνεται φρέσκο. Αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τη δόση των υλικών).

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (με οδοντογλυφίδα βλέπουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας).

6

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμο το κέικ την απλώνουμε από πάνω.

Αν θέλετε πιο υδαρές το γλάσο μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και ενώ είναι ακόμη στο μπεν μαρί να προσθέσετε 1 κ.γ βιτάμ ,3 κ.σ νερό και 3 κ.σ άχνη.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και περιχύνετε το κέικ.

Ingredients

Υλικά:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 110 g σπορέλαιο
 220 g ζάχαρη
 240 ml χυμό πορτοκαλιού (η αυθεντική συνταγή έχει νερό, εγώ ήθελα να δώσω περισσότερο άρωμα)
 1,5 κ.σ ξύδι
 1/2 κ.γ σόδα
 3 κ.σ κακάο κοσκινισμένο
 1/2 φακελάκι baking powder
 1 βανίλια
 ξύσμα πορτοκαλιού
 λίγο αλάτι
 1 κουβερτούρα για την επικάλυψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σόδα, το κακάο, το baking powder ,τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

2

Στο μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη.

3

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι και σιγά σιγά τα υλικά του μπολ και το ξύσμα.

4

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρεξάκι ή ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα μικρό γιατί μου αρέσει να καταναλώνεται φρέσκο. Αν θέλετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάστε τη δόση των υλικών).

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (με οδοντογλυφίδα βλέπουμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας).

6

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και όταν είναι έτοιμο το κέικ την απλώνουμε από πάνω.

Αν θέλετε πιο υδαρές το γλάσο μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα και ενώ είναι ακόμη στο μπεν μαρί να προσθέσετε 1 κ.γ βιτάμ ,3 κ.σ νερό και 3 κ.σ άχνη.
Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και περιχύνετε το κέικ.

Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!