loader image

Lemon ricotta cake

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Lemon ricotta cake

Και τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ένα δροσιστικό Lemon ricotta cake; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Και τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ένα δροσιστικό Lemon ricotta cake; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για ταψάκι 20 εκ.):
 188 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ baking
 ¼ κ.γ αλάτι
 200 g ζάχαρη
 113 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 ξύσμα από 2 -3 λεμόνια ακέρωτα
 3 μεγάλα αυγά
 1 βανίλια
 356 g ρικότα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.

2

Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.

4

Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι.

5

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.

6

Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

7

Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

9

Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.

Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.

Ingredients

Υλικά (για ταψάκι 20 εκ.):
 188 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ baking
 ¼ κ.γ αλάτι
 200 g ζάχαρη
 113 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 ξύσμα από 2 -3 λεμόνια ακέρωτα
 3 μεγάλα αυγά
 1 βανίλια
 356 g ρικότα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.

2

Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.

4

Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι.

5

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.

6

Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

7

Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

9

Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.

Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.

Lemon ricotta cake

Σχετικές Συνταγές:

Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!
Τσουρέκι με αποξηραμένα φρούταBy Χριστίνα ΤσετινέΠεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Χριστίνα Τσετινέ! Το πιο τέλειο τσουρέκι! Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.