Και τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ένα δροσιστικό Lemon ricotta cake; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.
Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι.
Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.
Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.
Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.
Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι.
Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.
Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.
Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.