loader image

Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάτας

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάτας

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤

Yields1 Serving
Υλικά (για τα cupcakes):
 120 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g ζάχαρη
 200 g κουβερτούρα
 210 g βούτυρο (ή μαργαρίνη ,όποιο προτιμάτε)
 4 αυγά
Υλικά (για την κρέμα):
 200 g κουβερτούρα
 200 ml κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ μέλι
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με την κρέμα.

2

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε μια γαβάθα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και περιμένουμε να πάρουν βράση.

4

Μόλις αρχίζει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.

5

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

6

Στην επιφάνεια της κρέμας τοποθετούμε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

7

Όσο η κρέμα πήζει ετοιμάζουμε τα cupcakes.

8

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.

9

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.

10

Κατόπιν προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την κουβερτούρα.

11

Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

12

Σε φόρμες για cupcakes βάζουμε χαρτάκια αντικολλητικά (καραμελόχαρτα).

13

Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200ο C για 10 λεπτά.

14

Όταν βγάλουμε τα cupcakes από το φούρνο το εσωτερικό τους θα είναι παχύρρευστο.

15

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά με κορνέ ή με μια σπάτουλα βάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.

Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα κερδίσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τη σοκολάτα!

Ingredients

Υλικά (για τα cupcakes):
 120 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g ζάχαρη
 200 g κουβερτούρα
 210 g βούτυρο (ή μαργαρίνη ,όποιο προτιμάτε)
 4 αυγά
Υλικά (για την κρέμα):
 200 g κουβερτούρα
 200 ml κρέμα γάλακτος
 1 κ.γ μέλι

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με την κρέμα.

2

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την βάζουμε σε μια γαβάθα.

3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και περιμένουμε να πάρουν βράση.

4

Μόλις αρχίζει να φουσκώνει η κρέμα γάλακτος αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.

5

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

6

Στην επιφάνεια της κρέμας τοποθετούμε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

7

Όσο η κρέμα πήζει ετοιμάζουμε τα cupcakes.

8

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.

9

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.

10

Κατόπιν προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την κουβερτούρα.

11

Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

12

Σε φόρμες για cupcakes βάζουμε χαρτάκια αντικολλητικά (καραμελόχαρτα).

13

Αδειάζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200ο C για 10 λεπτά.

14

Όταν βγάλουμε τα cupcakes από το φούρνο το εσωτερικό τους θα είναι παχύρρευστο.

15

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά με κορνέ ή με μια σπάτουλα βάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας.

Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα κερδίσει ακόμη και αυτούς που δεν αγαπούν τη σοκολάτα!

Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤