Νόστιμα, εύκολα, θρεπτικά και ιδανικά για "τσιμπολόγημα". Δοκιμάστε τη συνταγή για Κριτσίνια καρότου με μαυροσούσαμο και παρμεζάνα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ρολάρουμε στον πάγκο για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε έξτρα μαυροπίπερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά περίπου.
Φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν τραγανά.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ρολάρουμε στον πάγκο για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.
Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε έξτρα μαυροπίπερο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά περίπου.
Φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν τραγανά.