Αν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.
Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.
Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.