loader image

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

Αρχική   /    Recipes   /    Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

Αν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Αν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!

Yields1 Serving
Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής κοσκινισμένο (μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
 μισό κ.γ baking powder
 160 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 85 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 3 αυγά
 50 ml γάλα
 μισό κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
 μισό κ.γ κακουλέ σε σκόνη
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
 1 βανίλια
 λίγο αλάτι
 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.

3

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.

4

Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

5

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.

6

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

7

Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ingredients

Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής κοσκινισμένο (μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
 μισό κ.γ baking powder
 160 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 85 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 3 αυγά
 50 ml γάλα
 μισό κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
 μισό κ.γ κακουλέ σε σκόνη
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
 1 βανίλια
 λίγο αλάτι
 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.

3

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.

4

Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

5

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.

6

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

7

Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!