Νηστίσιμα αμέθυστα ή μεθυσμένα; Το όνομά τους μπορεί να διχάζει, η γεύση τους, όμως, όχι. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα!

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.
Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).
Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.
Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.
Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.
Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).
Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.
Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια.