loader image

Αμέθυστα με καρύδα & ρετσίνα

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Αμέθυστα με καρύδα & ρετσίνα

Νηστίσιμα αμέθυστα ή μεθυσμένα; Το όνομά τους μπορεί να διχάζει, η γεύση τους, όμως, όχι. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Νηστίσιμα αμέθυστα ή μεθυσμένα; Το όνομά τους μπορεί να διχάζει, η γεύση τους, όμως, όχι. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα!

Yields1 Serving
Υλικά:
 500-550 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml ηλιέλαιο
 125 ml ρετσίνα
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.σ τριμμένη καρύδα
Υλικά για τη γέμιση:
 100 – 150 g καρύδια ψιλοκομμένα
 Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Υλικά για το σιρόπι:
 250 ml νερό
 250 ml ζάχαρη
 1 βανίλια
 Έξτρα τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

2

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.

3

Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.

4

Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

5

Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.

7

Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).

8

Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.

Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια.

Ingredients

Υλικά:
 500-550 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml ηλιέλαιο
 125 ml ρετσίνα
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.σ τριμμένη καρύδα
Υλικά για τη γέμιση:
 100 – 150 g καρύδια ψιλοκομμένα
 Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Υλικά για το σιρόπι:
 250 ml νερό
 250 ml ζάχαρη
 1 βανίλια
 Έξτρα τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

2

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.

3

Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.

4

Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

5

Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.

7

Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).

8

Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.

Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια.

Αμέθυστα με καρύδα & ρετσίνα

Σχετικές Συνταγές:

Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Red Velvet ΣουφλέBy Χριστίνα ΤσετινέΌταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χριστουγεννιάτικος κορμόςBy Χριστίνα ΤσετινέΑυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!