loader image

Κέικ καρότου

Αρχική   /    Recipes   /    Κέικ καρότου

Κέικ καρότου! Από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα κέικ των περισσότερων. Δροσερό και πεντανόστιμο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Κέικ καρότου! Από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα κέικ των περισσότερων. Δροσερό και πεντανόστιμο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 4 καρότα τριμμένα (μπορείτε να τα βάλετε και στο multi)
 200 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 350 g ζάχαρη καστανή
 4 αυγά
 100 g καρύδια χοντροκομμένα (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε ,ωμό και ανάλατο)
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.γ κανέλα
 λίγο γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο
Υλικά για την επικάλυψη:
 μισό πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
 150 g ζάχαρη άχνη
 λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

3

Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

4

Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 – 50 λεπτά.

5

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

6

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.

7

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.

Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 4 καρότα τριμμένα (μπορείτε να τα βάλετε και στο multi)
 200 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 350 g ζάχαρη καστανή
 4 αυγά
 100 g καρύδια χοντροκομμένα (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε ,ωμό και ανάλατο)
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.γ κανέλα
 λίγο γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο
Υλικά για την επικάλυψη:
 μισό πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
 150 g ζάχαρη άχνη
 λίγες σταγόνες λεμονιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

3

Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

4

Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 – 50 λεπτά.

5

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

6

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.

7

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.

Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!

Κέικ καρότου

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤