Πρέπει πάντα να γινόμαστε καλύτεροι... το ίδιο και τα μελμακάρονά μας, τα οποία είναι από μόνα τους υπέροχα, αλλά μια γέμιση σίγουρα τα απογειώνει! Δοκιμάστε τα γεμιστά μελομακάρονα από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Με μίξερ χειρός χτυπάμε προσεκτικά το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε τον χυμό και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος τα μπαχαρικά.
Στο αλεύρι ενσωματώνουμε το baking powder και τη σόδα και ρίχνουμε λίγο λίγο στα υγρά στοιχεία, ζυμώνοντας με το χέρι.
Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή και εύπλαστη σαν πλαστελίνη.
Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα πολυκόφτη χοντροκόβουμε τα καρύδια, ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης, το ανοίγουμε με την παλάμη σε οβάλ σχήμα, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε καλά δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα των μελομακάρονων.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και όσο κρυώνουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού πάρουν βράση τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε στο χαμηλό τη θερμοκρασία του ματιού (ίσα ίσα για να διατηρείται ζεστό το σιρόπι) και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα κρύα μελομακάρονα.
Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και αφήνουμε για 1,5 – 2 λεπτά, ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.
Ingredients
Directions
Με μίξερ χειρός χτυπάμε προσεκτικά το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε τον χυμό και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος τα μπαχαρικά.
Στο αλεύρι ενσωματώνουμε το baking powder και τη σόδα και ρίχνουμε λίγο λίγο στα υγρά στοιχεία, ζυμώνοντας με το χέρι.
Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή και εύπλαστη σαν πλαστελίνη.
Προσοχή, δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί θα σκληρύνουν.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα πολυκόφτη χοντροκόβουμε τα καρύδια, ρίχνουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε κομματάκι ζύμης, το ανοίγουμε με την παλάμη σε οβάλ σχήμα, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε καλά δίνοντας το χαρακτηριστικό σχήμα των μελομακάρονων.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λίγη απόσταση το ένα από το άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και όσο κρυώνουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού πάρουν βράση τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια κατεβάζουμε στο χαμηλό τη θερμοκρασία του ματιού (ίσα ίσα για να διατηρείται ζεστό το σιρόπι) και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα κρύα μελομακάρονα.
Γυρίζουμε και από τις 2 πλευρές και αφήνουμε για 1,5 – 2 λεπτά, ανάλογα πόσο σιροπιασμένα τα θέλουμε.
Τοποθετούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.