loader image

Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου & μανταρίνι

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου & μανταρίνι

Νέο έτος και πρέπει να ξεκινήσει με νέες ανανεωμένες γεύσεις! 🎉 Γι' αυτό, κάντε τη Βασιλόπιτά σας να ξεχωρίσει! 💯 Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου και μανταρίνι από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Νέο έτος και πρέπει να ξεκινήσει με νέες ανανεωμένες γεύσεις! 🎉 Γι' αυτό, κάντε τη Βασιλόπιτά σας να ξεχωρίσει! 💯 Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου και μανταρίνι από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 390 - 400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 220 g βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
 400 g ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 ml γάλα
 χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
 1 φακελάκι baking powder
 ½ κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη ή ένα σφηνοπότηρο λικέρ μαστίχα (ό,τι έχετε διαθέσιμο)
 1 φακελάκι φιλέ αμυγδάλου
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.

3

Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).

4

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).

8

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.

Ingredients

Υλικά:
 390 - 400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 220 g βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
 400 g ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 ml γάλα
 χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
 1 φακελάκι baking powder
 ½ κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη ή ένα σφηνοπότηρο λικέρ μαστίχα (ό,τι έχετε διαθέσιμο)
 1 φακελάκι φιλέ αμυγδάλου

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.

3

Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και τη μαστίχα σε σκόνη (αν βάλετε λικέρ δε θα μπει εδώ).

4

Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των μανταρινιών (και το λικέρ μαστίχας) και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω, σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).

8

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.

Βασιλόπιτα με μαστίχα Χίου & μανταρίνι

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!