loader image

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αρχική   /    Recipes   /    Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Στολίζουμε γιορτινά το σπίτι μας, γιατί όχι και τα πιάτα μας; Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Στολίζουμε γιορτινά το σπίτι μας, γιατί όχι και τα πιάτα μας; Χριστουγεννιάτικα μπισκότα από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 450 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 225 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό
 1 βανίλια
 1 κοφτό κ.γ baking powder
 ¼ κ.γ αλάτι
 Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και πράσινο)
Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν τη βανίλια.

3

Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και τη ζάχαρη, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

4

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα στο ένα και πράσινο στο άλλο.

6

Ζυμώνουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα (καλό είναι σε αυτό το σημείο να φορέσουμε γάντια για να μην χρωματιστούν τα χέρια μας).

7

Για το σχήμα που θα δώσουμε αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

8

Μπορούμε να κάνουμε δίχρωμα μπαστουνάκια.

9

Παίρνουμε δύο κομματάκια από την κάθε ζύμη και τα ρολάρουμε να γίνουν μπαστουνάκια.

10

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, τα στριφογυρίζουμε και γυρνάμε λίγο την ακρούλα τους, για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα.

11

Την υπόλοιπη ζύμη μπορείτε να την κόψετε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και να τη στολίσετε με χρωματιστή τρούφα, με χρωματιστά καραμελάκια, με ό,τι άλλο θέλετε!

12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 8 – 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι και πόσο τραγανά τα θέλετε).

Πέρα από εντυπωσιακά είναι πολύ εύκολα και, το βασικό, πάρα πολύ νόστιμα!Για εσάς που αποφεύγετε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα, δίνοντας απλά χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Ingredients

Υλικά:
 450 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 225 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό
 1 βανίλια
 1 κοφτό κ.γ baking powder
 ¼ κ.γ αλάτι
 Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κόκκινο και πράσινο)

Directions

Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν τη βανίλια.

3

Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και τη ζάχαρη, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

4

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.

5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και προσθέτουμε κόκκινο χρώμα στο ένα και πράσινο στο άλλο.

6

Ζυμώνουμε μέχρι να χρωματιστεί ομοιόμορφα (καλό είναι σε αυτό το σημείο να φορέσουμε γάντια για να μην χρωματιστούν τα χέρια μας).

7

Για το σχήμα που θα δώσουμε αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη.

8

Μπορούμε να κάνουμε δίχρωμα μπαστουνάκια.

9

Παίρνουμε δύο κομματάκια από την κάθε ζύμη και τα ρολάρουμε να γίνουν μπαστουνάκια.

10

Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, τα στριφογυρίζουμε και γυρνάμε λίγο την ακρούλα τους, για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα.

11

Την υπόλοιπη ζύμη μπορείτε να την κόψετε με χριστουγεννιάτικα κουπάτ και να τη στολίσετε με χρωματιστή τρούφα, με χρωματιστά καραμελάκια, με ό,τι άλλο θέλετε!

12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 8 – 10 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι και πόσο τραγανά τα θέλετε).

Πέρα από εντυπωσιακά είναι πολύ εύκολα και, το βασικό, πάρα πολύ νόστιμα!Για εσάς που αποφεύγετε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να τα απολαύσετε και σκέτα, δίνοντας απλά χριστουγεννιάτικα σχήματα.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤