loader image

Cheesecake Brioche

Κατηγορία: Γλυκά
Cheesecake Brioche

Αρχική   /    Recipes   /    Cheesecake Brioche

Αν ψάχνετε ένα αφράτο και γευστικό γλυκό, το Cheesecake Brioche είναι η τέλεια επιλογή! Με πλούσια ζύμη και βελούδινη κρέμα τυριού, αυτά τα μικρά ψωμάκια θα γίνουν το απόλυτο αγαπημένο σας.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Αν ψάχνετε ένα αφράτο και γευστικό γλυκό, το Cheesecake Brioche είναι η τέλεια επιλογή! Με πλούσια ζύμη και βελούδινη κρέμα τυριού, αυτά τα μικρά ψωμάκια θα γίνουν το απόλυτο αγαπημένο σας.

Cheesecake Brioche
Yields1 Serving
Υλικά για το Προζύμι:
 9 γρ. ξηρή μαγιά
 50 ml χλιαρό νερό
 10 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη Ζύμη:
 2 κρόκοι
 140 ml γάλα χλιαρό
 45 γρ. ζάχαρη
 45 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
 4 γρ. αλάτι
Υλικά για την Κρέμα Τυριού:
 250 γρ. cream cheese (τυρί κρέμα)
 50 γρ. ζάχαρη
 15 γρ. corn flour
 20 ml γάλα
 Ξύσμα μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το προζύμι, τα δουλεύουμε λίγο (βγαίνει σφιχτό ζυμαράκι), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

2

Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε στο προζύμι μας όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

3

Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά σε κύβους μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

4

Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσες μερίδες των 60-70 γρ. και ρολάρουμε στην παλάμη μας μέχρι να γίνουν απαλά μπαλάκια.

6

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστούν.

7

Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας ελαφρά με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε με βελούδινη κρέμα.

8

Με τη βάση από ένα ποτηράκι πιέζουμε στη μέση τα μπαλάκια για να δημιουργηθεί βαθούλωμα.

9

Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ,βάζουμε στο βαθούλωμα την κρέμα τυριού και από πάνω φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.

11

Με το που βγουν αλείφουμε την επιφάνειά τους με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσει.

12

Πασπαλίζουμε με άχνη και αν δεν έχουμε βάλει μαρμελάδα κατά το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω και απολαμβάνουμε.

Ingredients

Υλικά για το Προζύμι:
 9 γρ. ξηρή μαγιά
 50 ml χλιαρό νερό
 10 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη Ζύμη:
 2 κρόκοι
 140 ml γάλα χλιαρό
 45 γρ. ζάχαρη
 45 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
 4 γρ. αλάτι
Υλικά για την Κρέμα Τυριού:
 250 γρ. cream cheese (τυρί κρέμα)
 50 γρ. ζάχαρη
 15 γρ. corn flour
 20 ml γάλα
 Ξύσμα μισού λεμονιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το προζύμι, τα δουλεύουμε λίγο (βγαίνει σφιχτό ζυμαράκι), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

2

Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε στο προζύμι μας όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

3

Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά σε κύβους μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

4

Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσες μερίδες των 60-70 γρ. και ρολάρουμε στην παλάμη μας μέχρι να γίνουν απαλά μπαλάκια.

6

Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστούν.

7

Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας ελαφρά με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε με βελούδινη κρέμα.

8

Με τη βάση από ένα ποτηράκι πιέζουμε στη μέση τα μπαλάκια για να δημιουργηθεί βαθούλωμα.

9

Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ,βάζουμε στο βαθούλωμα την κρέμα τυριού και από πάνω φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.

11

Με το που βγουν αλείφουμε την επιφάνειά τους με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσει.

12

Πασπαλίζουμε με άχνη και αν δεν έχουμε βάλει μαρμελάδα κατά το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω και απολαμβάνουμε.

Cheesecake Brioche

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!