Αν ψάχνετε ένα αφράτο και γευστικό γλυκό, το Cheesecake Brioche είναι η τέλεια επιλογή! Με πλούσια ζύμη και βελούδινη κρέμα τυριού, αυτά τα μικρά ψωμάκια θα γίνουν το απόλυτο αγαπημένο σας.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το προζύμι, τα δουλεύουμε λίγο (βγαίνει σφιχτό ζυμαράκι), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε στο προζύμι μας όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά σε κύβους μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσες μερίδες των 60-70 γρ. και ρολάρουμε στην παλάμη μας μέχρι να γίνουν απαλά μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστούν.
Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας ελαφρά με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε με βελούδινη κρέμα.
Με τη βάση από ένα ποτηράκι πιέζουμε στη μέση τα μπαλάκια για να δημιουργηθεί βαθούλωμα.
Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ,βάζουμε στο βαθούλωμα την κρέμα τυριού και από πάνω φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Με το που βγουν αλείφουμε την επιφάνειά τους με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη και αν δεν έχουμε βάλει μαρμελάδα κατά το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω και απολαμβάνουμε.
Ingredients
Directions
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά για το προζύμι, τα δουλεύουμε λίγο (βγαίνει σφιχτό ζυμαράκι), σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.
Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε στο προζύμι μας όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Προσθέτουμε το βούτυρο σταδιακά σε κύβους μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσες μερίδες των 60-70 γρ. και ρολάρουμε στην παλάμη μας μέχρι να γίνουν απαλά μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστούν.
Όσο περιμένουμε, ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού χτυπώντας ελαφρά με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε με βελούδινη κρέμα.
Με τη βάση από ένα ποτηράκι πιέζουμε στη μέση τα μπαλάκια για να δημιουργηθεί βαθούλωμα.
Περνάμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό ,βάζουμε στο βαθούλωμα την κρέμα τυριού και από πάνω φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 Βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Με το που βγουν αλείφουμε την επιφάνειά τους με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσει.
Πασπαλίζουμε με άχνη και αν δεν έχουμε βάλει μαρμελάδα κατά το ψήσιμο, προσθέτουμε από πάνω και απολαμβάνουμε.