Cantuccini 🇮🇹 Τα τραγανά Biscotti από την Ιταλία, με την πλούσια γεύση αμυγδάλου! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking ,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε με το χέρι, ζυμώνοντας για λίγη ώρα.
Κάνουμε 2 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (για να σχηματιστούν πιο εύκολα ,γιατί μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη, βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 -15 λεπτά και τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε διαγώνιες φέτες.
Απλώνουμε τα μπισκότα ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους
180o C για 10 λεπτά περίπου.
Φυλάσσονται σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για πολύ καιρό
Ingredients
Directions
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking ,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε με το χέρι, ζυμώνοντας για λίγη ώρα.
Κάνουμε 2 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (για να σχηματιστούν πιο εύκολα ,γιατί μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη, βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 -15 λεπτά και τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε διαγώνιες φέτες.
Απλώνουμε τα μπισκότα ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους
180o C για 10 λεπτά περίπου.
Φυλάσσονται σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για πολύ καιρό