Δοκιμάστε να φτιάξετε αφράτα bagels στο σπίτι με το ποιοτικό αλεύρι ΓΟΧ των Μύλων Κομοτηνής – για γεύση και υφή που ξεχωρίζει!
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 5-6 λεπτά και για ακόμη 1 λεπτό σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 1,5 ώρα.
Ξαναζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 ή 8 μέρη.
Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα στρογγυλό(όπως το σουσαμένιο κουλούρι).
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τους σπόρους.
Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για 10 λεπτά(για να γίνουν μαλακά).
Τα τρώμε σκέτα ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.
Ingredients
Directions
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 5-6 λεπτά και για ακόμη 1 λεπτό σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 1,5 ώρα.
Ξαναζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 ή 8 μέρη.
Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα στρογγυλό(όπως το σουσαμένιο κουλούρι).
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τους σπόρους.
Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για 10 λεπτά(για να γίνουν μαλακά).
Τα τρώμε σκέτα ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.