loader image

Bagels

Κατηγορία: Αρτοποιήματα
Bagels

Αρχική   /    Recipes   /    Bagels

Δοκιμάστε να φτιάξετε αφράτα bagels στο σπίτι με το ποιοτικό αλεύρι ΓΟΧ των Μύλων Κομοτηνής – για γεύση και υφή που ξεχωρίζει!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Δοκιμάστε να φτιάξετε αφράτα bagels στο σπίτι με το ποιοτικό αλεύρι ΓΟΧ των Μύλων Κομοτηνής – για γεύση και υφή που ξεχωρίζει!

Bagels
Yields1 Serving
Υλικά:
 250 ml χλιαρό νερό
 2 κουταλάκια αλάτι
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 1 αυγό χτυπημένο
 Σπόροι της αρεσκείας μας (σουσάμι, μαυροσούσαμο, λιναρόσπορος, παπαρουνόσπορος)
Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.

2

Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 5-6 λεπτά και για ακόμη 1 λεπτό σε αλευρωμένη επιφάνεια.

3

Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 1,5 ώρα.

4

Ξαναζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 ή 8 μέρη.

5

Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα στρογγυλό(όπως το σουσαμένιο κουλούρι).

6

Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τους σπόρους.

7

Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.

9

Με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για 10 λεπτά(για να γίνουν μαλακά).

10

Τα τρώμε σκέτα ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

Ingredients

Υλικά:
 250 ml χλιαρό νερό
 2 κουταλάκια αλάτι
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 1 αυγό χτυπημένο
 Σπόροι της αρεσκείας μας (σουσάμι, μαυροσούσαμο, λιναρόσπορος, παπαρουνόσπορος)

Directions

Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.

2

Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 5-6 λεπτά και για ακόμη 1 λεπτό σε αλευρωμένη επιφάνεια.

3

Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 1,5 ώρα.

4

Ξαναζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 ή 8 μέρη.

5

Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα στρογγυλό(όπως το σουσαμένιο κουλούρι).

6

Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τους σπόρους.

7

Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.

9

Με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για 10 λεπτά(για να γίνουν μαλακά).

10

Τα τρώμε σκέτα ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

Bagels

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!