Αφράτο παντεσπάνι, πραλίνα και σαντιγί σ’ ένα ρολό που θα λατρέψετε. Εντυπωσιακό και τέλειο για κάθε περίσταση!
Ένα υπέροχο γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 12 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι και προσθέτουμε κουταλιές πραλίνας φουντουκιού στην επιφάνεια. Συμβουλή: Αν θέλετε, τοποθετήστε την πραλίνα κοντά στην άκρη του παντεσπανιού, ώστε όταν τυλίξετε το ρολό, να είναι στο κέντρο.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ρολό με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με κακάο, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.
Ingredients
Directions
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.
Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 12 λεπτά.
Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι και προσθέτουμε κουταλιές πραλίνας φουντουκιού στην επιφάνεια. Συμβουλή: Αν θέλετε, τοποθετήστε την πραλίνα κοντά στην άκρη του παντεσπανιού, ώστε όταν τυλίξετε το ρολό, να είναι στο κέντρο.
Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ρολό με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με κακάο, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.