loader image

Ρολό Γεμιστό με Πραλίνα και Κακάο

Κατηγορία: Γλυκά
Ρολό Γεμιστό με Πραλίνα και Κακάο

Αρχική   /    Recipes   /    Ρολό Γεμιστό με Πραλίνα και Κακάο

Αφράτο παντεσπάνι, πραλίνα και σαντιγί σ’ ένα ρολό που θα λατρέψετε. Εντυπωσιακό και τέλειο για κάθε περίσταση! Ένα υπέροχο γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!
AuthorΓιώργος Μιχάλης ΧριστιανόςCategory

Αφράτο παντεσπάνι, πραλίνα και σαντιγί σ’ ένα ρολό που θα λατρέψετε. Εντυπωσιακό και τέλειο για κάθε περίσταση!
Ένα υπέροχο γλυκό που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα!

Ρολό Γεμιστό με Πραλίνα και Κακάο
Yields1 Serving
Υλικά για το Παντεσπάνι:
 4 αυγά
 100 γρ. ζάχαρη
 150 ml γάλα
 1 βανίλια
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την Σαντιγί:
 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη
 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
 2 βανίλιες
Υλικά για την Γέμιση:
 Πραλίνα φουντουκιού
 * Προαιρετικά: κακάο σε σκόνη και φρούτα για διακόσμηση
Τρόπος Παρασκευής για το Παντεσπάνι:
1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

2

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

3

Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

4

Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

5

Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 12 λεπτά.

Τρόπος Παρασκευής για την Σαντιγί:
7

Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε τη σαντιγί.

8

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Σύνθεση:
9

Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

10

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι και προσθέτουμε κουταλιές πραλίνας φουντουκιού στην επιφάνεια. Συμβουλή: Αν θέλετε, τοποθετήστε την πραλίνα κοντά στην άκρη του παντεσπανιού, ώστε όταν τυλίξετε το ρολό, να είναι στο κέντρο.

11

Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω.

12

Καλύπτουμε το ρολό με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με κακάο, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Καλή επιτυχία!

Ingredients

Υλικά για το Παντεσπάνι:
 4 αυγά
 100 γρ. ζάχαρη
 150 ml γάλα
 1 βανίλια
 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Υλικά για την Σαντιγί:
 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη
 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
 2 βανίλιες
Υλικά για την Γέμιση:
 Πραλίνα φουντουκιού
 * Προαιρετικά: κακάο σε σκόνη και φρούτα για διακόσμηση

Directions

Τρόπος Παρασκευής για το Παντεσπάνι:
1

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

2

Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή μαρέγκα.

3

Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

4

Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις.

5

Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180°C για 12 λεπτά.

Τρόπος Παρασκευής για την Σαντιγί:
7

Μέχρι να ψηθεί το παντεσπάνι, ετοιμάζουμε τη σαντιγί.

8

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Σύνθεση:
9

Όταν το παντεσπάνι είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

10

Στρώνουμε ομοιόμορφα τη σαντιγί πάνω στο παντεσπάνι και προσθέτουμε κουταλιές πραλίνας φουντουκιού στην επιφάνεια. Συμβουλή: Αν θέλετε, τοποθετήστε την πραλίνα κοντά στην άκρη του παντεσπανιού, ώστε όταν τυλίξετε το ρολό, να είναι στο κέντρο.

11

Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό με την ένωση προς τα κάτω.

12

Καλύπτουμε το ρολό με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμούμε με κακάο, φρούτα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Ρολό Γεμιστό με Πραλίνα και Κακάο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!