Το ψωμί βουτύρου είναι μια απλή και νόστιμη συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολάει. Μαλακό και αφράτο, με την πλούσια γεύση του βουτύρου, είναι ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, το βούτυρο, την μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε κοσκινισμενο το αλεύρι (μόνο τα 300γρ) και φτιάχνουμε ένα προζύμι.
Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά πλάθουμε τα ψωμιά σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη μία ώρα.
Τέλος ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Ένα πολύ νόστιμο ψωμί και πολύ μαλακό! Δοκιμάστε το!
Ingredients
Directions
Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό νερό, το γάλα, το βούτυρο, την μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε κοσκινισμενο το αλεύρι (μόνο τα 300γρ) και φτιάχνουμε ένα προζύμι.
Το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μία εύπλαστη ζύμη!
Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και μετά πλάθουμε τα ψωμιά σε ότι σχήμα θέλουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη μία ώρα.
Τέλος ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά ανάλογα το φούρνο.