Αχαμνόπιτα ή αλλιώς: γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Όποια κι αν είναι η ονομασία, πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψάκι μας με μια κουταλιά βούτυρο μέσα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ,απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το χυλό(μπορούμε και λίγο λίγο με μια κουτάλα).
Το βάζουμε στο φούρνο και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 200ο C και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 και το ψήνουμε για άλλα 40 – 50 λεπτά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή και είναι πραγματικά απολαυστική αν τη συνδυάσετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με μια ξινή μαρμελάδα.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψάκι μας με μια κουταλιά βούτυρο μέσα.
Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ,απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το χυλό(μπορούμε και λίγο λίγο με μια κουτάλα).
Το βάζουμε στο φούρνο και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 200ο C και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 και το ψήνουμε για άλλα 40 – 50 λεπτά.
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή και είναι πραγματικά απολαυστική αν τη συνδυάσετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με μια ξινή μαρμελάδα.