loader image

Αχαμνόπιτα (Γαλατόπιτα)

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Αχαμνόπιτα (Γαλατόπιτα)

Αχαμνόπιτα ή αλλιώς: γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Όποια κι αν είναι η ονομασία, πρέπει να τη δοκιμάσετε.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Αχαμνόπιτα ή αλλιώς: γαλατόπιτα χωρίς φύλλο. Όποια κι αν είναι η ονομασία, πρέπει να τη δοκιμάσετε.

Yields1 Serving
Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι):
 260 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 360 ml νερό
 100 g ζάχαρη
 2 αυγά
 1 βανίλια
 500 ml γάλα
 1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψάκι μας με μια κουταλιά βούτυρο μέσα.

4

Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ,απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το χυλό(μπορούμε και λίγο λίγο με μια κουτάλα).

5

Το βάζουμε στο φούρνο και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 200ο C και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 και το ψήνουμε για άλλα 40 – 50 λεπτά.

Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή και είναι πραγματικά απολαυστική αν τη συνδυάσετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με μια ξινή μαρμελάδα.

Ingredients

Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι):
 260 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 360 ml νερό
 100 g ζάχαρη
 2 αυγά
 1 βανίλια
 500 ml γάλα
 1 κ.σ βούτυρο

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψάκι μας με μια κουταλιά βούτυρο μέσα.

4

Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ,απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το χυλό(μπορούμε και λίγο λίγο με μια κουτάλα).

5

Το βάζουμε στο φούρνο και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 200ο C και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 και το ψήνουμε για άλλα 40 – 50 λεπτά.

Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή και είναι πραγματικά απολαυστική αν τη συνδυάσετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με μια ξινή μαρμελάδα.

Αχαμνόπιτα (Γαλατόπιτα)

Σχετικές Συνταγές:

Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!
Red Velvet ΣουφλέBy Χριστίνα ΤσετινέΌταν ακούμε "Βαλεντίνος" τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι το κόκκινο χρώμα και το γλυκό! Το Red Velvet Σουφλέ έρχεται να συνδυάσει και τα δύο. Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χριστουγεννιάτικος κορμόςBy Χριστίνα ΤσετινέΑυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!