Κέικ καρότου! Από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα κέικ των περισσότερων. Δροσερό και πεντανόστιμο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 – 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.
Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!
Ingredients
Directions
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 – 50 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.
Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!