Τα πιο τραγανά μπισκότα, ιδανικά για σνακ για την πρώτη μέρα του σχολείου που έρχεται! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά περίπου.
Ένα μπισκότο που προσφέρει ενέργεια και νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους!!!
Ingredients
Directions
Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά περίπου.
Ένα μπισκότο που προσφέρει ενέργεια και νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους!!!